Este deschis cel de-al 5-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul proiectului ERA-NET ”MANUFACTURING RESEARCH – MANUNET”

Termenul limita pentru trimiterea pre-propunerilor :
17 Martie 2011, ora 17 :00:00 (GMT+1:00)

Obiectivul strategic al apelului pentru  propuneri de proiecte MANUNET este de a stimula competitivitatea industriei europene de fabricatie, prin finantarea proiectelor de cercetare efectuate de catre intreprinderi (preferabil IMM-uri) in parteneriate strategice.
Apelul MANUNET include toate domeniile din procesele de fabricatie, structurate in urmatoarele topici :

In afara de cele prezentate trebuie strict luat in considerare focalizarea ariilor tematice pentru fiecare program regional/national in parte.

Obiectivul apelului este finantarea de proiecte transnationale orientate catre piata si de cercetare-dezvoltare de risc inalt, referitoare la procese si tehnologii de fabricatie. Propunerile de proiecte trebuie sa demonstreze :

Pentru mai multe informatii accesati paginile de internet: http://www.manunet.net/index.php  si ERA-NET Calls.

 

State si Regiuni participante la acest apel (se pastreaza denumirea in engleza):
Asturias (Spain), Basque Country (Spain), Catalonia (Spain), Estonia, Franche-Comté (France), Germany, Israel, Lower Austria (Austria), Navarra (Spain), Northern Ireland (United Kingdom), Romania, Slovakia, Switzerland, Turkey, Tuscany (Italy), Wallonia (Belgium), Western Greece (Greece)
Toate proiectele MANUNET trebuie realizate dupa urmatoarele principii : consortii formate din cel putin 2 IMM-uri independente din 2 tari participante, sau din 2 regiuni in tari diferite (a se consulta lista regiunilor/tarilor)

Companiile mari, grupurile de cercetare academice, universitatile sau alte organizatii publice, pot participa, in functie de reglementarile de finantare regionale/nationale, atit timp cit in consortiu exista 2 IMM-uri din doua tari/regiuni  participante diferite.
Componenta consortiului trebuie sa fie eficienta ca marime in scopul de a realiza obiectivele propuse.
Cu toate acestea sunt de asteptat proiecte mici si medii, cu nu mai mult de 4-5 participanti.

Pentru Romania este eligibila aria tematica ”Materiale, produse si tehnologii inovative”.
Activitatile de Cercetare-Dezvoltare finantabile sunt cele specifice programului Parteneriate in Domenii Prioritare: cercetare fundamentala, precompetitiva, aplicativa, productie de serie, introducere pe piata.
Rata de finantare : 50-100% depinzind de tipul de activitate de cercetare si tipul de institutie (este aplicabila schema de ajutor de stat).
Tipul institutiilor eligibile pentru finantare : universitati publice si private, institute de cercetare, organizatii de cercetare, IMM-uri, Industrie.
Toti partenerii romani trebuie sa respecte prevederile Hotaririi de Guvern Nr. 551/2007 si trebuie sa fie validati (culoare verde) in Registrul Potentialor Contractori (RPC). ACEASTA ESTE O CONDITIE DE ELIGIBILITATE !

Mai multe detalii despre eligibilitatea beneficiarilor de finantare si informatii privind pregatirea si trimiterea pre-propunerilor sunt disponibile pe pagina de internet a proiectului MANUNET : http://www.manunet.net/index.php

Pentru mai multe informatii despre conditiile romanesti de finantare consultati ”Ghidul pentru aplicanti” in pagina Downloads .

Persoana de contact: Speranta RASAN
e-mail: speranta_rasan@cnmp.ro