Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Thomson Reuters - ISI

EMERGING SOURCES CITATION INDEX

 

Incepand cu luna noiembrie 2015, pe platforma Web of Science se poate accesa o noua sectiune cu reviste din Web of Science Core Collection denumita Emerging Source Citation Index (ESCI).

Factori relativi de impact

Conform Ordinului Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, numarul 4.691 din 26 iulie 2011, pe site-ul UEFISCDI trebuie publicata lista factorilor relativi de impact (raportul dintre factorul de impact al revistei si factorul de impact agregat al domeniului din care face parte revista, in cazul in care revista se regaseste in mai multe domenii, se va lua in considerare cel mai favorabil) pentru toate revistele cotate ISI, conform ultimei editii a Journal Citation Reports.

 

NEW Lista factorilor relativi de impact calculati pentru toate revistele cotate ISI (reviste cuprinse in Journal Citation Reports 2015).

Scorul relativ de influenta

Conform OMCTS nr. 4478 din 23 iunie 2011 publicat in MO, partea I, nr.448 din 27 iunie 2011, UEFISCDI calculeaza si publica pe site-ul propriu valorile scorului relativ de influenta. Valorile se actualizeaza periodic in functie de ultima editie JCR (Journal Citation Reports) publicata de Thomson Reuters -ISI. Metodologia de calcul este descrisa in acest ordin.

 

NEW Lista valorilor scorului relativ de influenta 2016 (conform JCR 2015)

Scorul de influenta absolut (AIS)

JCR (Journal Citation Reports) - un produs ISI Thomson Reuters publica anual, pe langa factorul de impact al revistelor si alti indicatori scientometrici printre care si article influence score (AIS).

 

Valorile pentru Scorul de influenta absolut (AIS) sunt prezentate in urmatoarele tabelele parolate (parola se poate solicita la: victor.velter@uefiscdi.ro)

-JCR 2011 (tabel),

-JCR 2012 (tabel),

-JCR 2013 (tabel),

-JCR 2014 (editia actualizata in 7.10.2015) (tabel),

-JCR 2015 (21.06.2016) (tabel),

Reviste indexate/cotate ISI

Definitia unei reviste cotate ISI este publicata in Ordinul de Ministru (MECTS) Nr. 4478 din 23 iunie 2011, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 448/27.VI.2011, in cadrul secţiunii “DEFINITII” din ANEXA Nr. 2: “O revista cotata ISI este o revista pentru care Thomson Reuters calculează şi publică factorul de impact in Journal Citation Reports.”

De regula, revistele cotate ISI posteaza valorile factorului de impact al anului curent si link-urile la sectiunile din Journal Citation Reports pe paginile web proprii.

Revistele indexate ISI (reviste incluse in Web of Science: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index si Arts & Humanities Citation Index) pot fi accesate online, la nivel de rezumat (pentru revistele open access exista link la fulltext), din Universitati, Institute de Cercetare sau Biblioteci Centrale Universitare membrii ai consortiului ANELIS PLUS, cat si de la sediul UEFISCDI prin Biroul de Scientometrie. 

 

51 de reviste romanesti cotate ISI (JCR-2015) dintr-un numar de 56 de reviste indexate ISI (14.06.2016) NEW

Nota:

 


7 reviste romanesti cotate ISI au fost  excluse!

 

Revista Romana de Bioetica (ultimul numar indexat: Volume 12, Issue 4, oct-dec 2014) 

 

Analele Ştiinţifice ale Universităţii Al. I. Cuza - Iaşi. Serie Nouă Matematica (ultimul numar indexat: Volume 60, Issue 2, 2014) 

Balkan Journal of Geometry and Its Applications (ultimul numar indexat: Volume 19, Issue 2, 2014)

European Journal of Science and Theology (ultimul numar indexat: Volume 9, Issue 6, Dec 2013)

Chirurgia (ultimul numar indexat: Volume 108, Issue 6, Nov-Dec 2013)

Gineco.ro (ultimul numar indexat: Volume 8, Issue 1, 2012)

Metalurgia International (ultimile numere indexate: Volume 18, Issue 4, 2013; Volume 18, Special Issue 6, 2013)

Master Journal List

Unul dintre produsele companiei Thomson Reuters (ISI) este reprezentat de "Master Journal List". Acesta este format din  peste 16.000 de reviste incluse in 24 de baze de date cu care colaboreaza ISI. Doar 3 dintre aceste baze de date (Arts & Humanities Citation Index®, Science Citation Index Expanded™, Social Sciences Citation Index®) formeaza Web Of Science si reprezinta revistele indexate/cotate ISI, in numar de peste 12.000.

Statutul unei reviste din Master Journal List care nu se regaseste in Arts & Humanities Citation Index®Science Citation Index Expanded™Social Sciences Citation Index® este de revista indexata BDI.

Despre includerea unei reviste in baza ISI

CENAPOSS isi propune sa reuneasca preocuparile tuturor structurilor interesate in promovarea stiintei romanesti si cresterea vizibilitatii acesteia pe plan international, sprijinind in mod deosebit includerea cat mai multor reviste romanesti in baza ISI.