Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Eureka-Eurostars

Proiecte de cooperare internationala in reteaua EUREKA si Programul EUROSTARS


SCOP:

Proiecte CDI pan-europene dezvoltate in cadrul Initiativei EUREKA si Programului EUROSTARS.

EUREKA este o retea reputata de cooperare pan-europeana, locul unde companiile care isi bazeaza afacerile pe produse, tehnologii, servicii  lansate prin CDI pot sa dezvolte proiecte comune cu parteneri companii sau organizatii de cercetare rezidente in tarile membre ale Initiativei.

EUROSTARS este un Program European de finantare a IMM-urilor dezvoltat de Initiativa Eureka si Comisia Europeana in baza articolului 169 al tratatului european. Proiectele se depun la Secretariatul EUREKA si  sunt evaluate in vederea selectarii pentru finantare de experti internationali acreditati ai Programului.

CLUSTERELE  Eureka sunt initiative strategice care aduna actori importanti reprezentati de companii care investesc puternic in CDI si au drept scop dezvoltarea de proiecte comune de cercetare. Proiectele se depun in cadrul apelurilor la Secretariatele  clusterelor si sunt evaluate in vederea obtinerii finantarii de experti internationali acreditati acestora.

 Proiectul  este propus de un agent economic, individual sau in colaborare cu alti agenti economici şi / sau entitati de cercetare, din domeniul de activitate al acestuia / acestora in cadrul colaborativ al unui proiecte EUREKA sau EUROSTARS dezvoltat in retea.


Principii de baza:

  • Proiectele se genereaza in mod liber cu parteneri din Spatiul Initiativei EUREKA in cadrul retelei pan-europene;
  • Proiectele se finanteaza din fondurile nationale ale fiecarui participant;
  • Admiterea la finantare se face in regim competitional prin evaluari nationale sau internationale dupa specificul fiecarei categorii de proiecte;
  • Este o metoda de atragere a fondurilor capitalului privat pentru a investi in proiecte in domenii prioritare, generatoare de produse care inglobeaza activitati RDI cofinantate de la Bugetul de Stat in proportie de max. 50% cu respectarea limitelor Ajutorului de Stat pentru Cercetare Stiintifica;
  • Prin aceste proiecte este posibila valorificarea unui fond de cercetare avansata in aplicatii industriale cu efecte imediate pe o piata comuna cu a partenerilor internationali.

Anunturi  Pachet de informatii EUREKA si EUROSTARS 2013

Evenimente EUREKA NEW

Despre EUREKA

Intrebari frecvente / FAQ

Sesiuni de Evaluare nationala pentru proiecte Eureka traditionale  

 

 


Proiecte 2013


Proiecte 2012


Proiecte  2011


Proiecte  2008-2010

  


 

(articol actualizat in: 25/1/2013)
Trimite pe email