Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Nationale

ALT FESTIVAL


 

UEFISCDI a sustinut, in calitate de partener, Festivalul de tehnologie organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie al Universitatii "Transilvania" din Brasov. In perioada 21 - 23 noiembrie 2014, Brasovul a fost un loc de intalnire pentru antreprenori, investitori, dezvoltatori, programatori, inventatori, creativi, profesori si studenti din Romania, pasionati de INOVARE si TEHNOLOGIE

Evenimentul a abordat 3 teme: inovatia locala ce are ca scop prezentarea produselor si serviciilor inovative dezvoltate de catre companiile locale aflate pe piete internationale; Internet of Things – conceptul ce are la baza interconectarea obiectelor folosind infrastructura de comunicare existenta intr-o lume bazata pe internet; cultura tehnologiei – sectiune a evenimentului ce presupune raspandirea tehnologiei in cotidian.

Aflat la prima editie, ALT Festival si-a propus sustinerea initiativelor antreprenoriale, cresterea interesului pentru domeniul tehnic, introducere in agilitate in IT, tehnologii bazate pe raspberry pi, eye tracking, realitate virtuala si laboratoare online. Evenimentul s-a adresat liceenilor interesați de noile trenduri tehnlogice, studentilor ce au cunostinte in domeniu si isi doresc sa le aplice si developerilor ce vor sa stie mai multe despre Internet of Things, sa codeze intr-un hackaton si sa se conecteze cu alti developeri pasionati de IoT.

Festivalul a adus la un loc companii de renume din industria IT&C nationala si internationala (Siemens, Pentalog Romania, Bluemind Software, BIT Software, Flashnet, Iquest Technologies, Rosoftlab, Diginesis, etc), companii de consultanta (Iceberg, Firestarter), Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov, Camera de Comert si Industrie si Universitatea Transilvania.

Aceasta initiativa a fost dezvoltata in cadrul proiectul „START PENTRU INOVARE ŞI TEHNOLOGIE”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Bugetul de Stat, Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

 

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul: www.altbrasov.org sau urmari pagina de Facebook:
https://www.facebook.com/altbrasov


Persoana de contact:  Andra Chitu
andra.chitu@altbrasov.org
+4 07 36 35 44 25
 


(articol actualizat in: 25/11/2014)
Trimite pe email