managementul cercetarii

20 de ani UEFISCDI: Am profesionalizat managementul cercetării

Text TextTextTextTextTextTextTextTextTextTextTextTextTextTextText
TextTextTextTextTextTextTextTextTextTextTextTextTextText
TextTextTextTextTextTextTextTextTextTextText
TextTextTextTextTextTextTextTextText
TextTextTextText
  
1. INOVARE SI TRANSPARENTA in managementul cercetarii 
Prin profesionalism am generat Incredereoferim cele mai bune practivi europene in finantarea proiectelor de cercetare, dezvoltare si inovare: 

Din anul 2012, totul (depunerea, evaluarea, contractarea si monitorizarea proiectelor de cercetare) se desfasoara on-line! 

In 20 de ani am evaluat peste 75.000 propuneri de proiecte, cu implicarea a peste 10.000 de experti din intreaga lume. 
  • Au fost finantate mai mult de 9.000 proiecte de cercetare, implementate de nu mai putin 1000 de institutii de cercetare si inovare din Romania. 
  • 6,7 miliarde lei bugetul alocat cu responsabilitate proiectelor de cercetare in perioada 2007-2020.

2. Instrumente de finantare 
Sustinem excelenta:
  • Au fost dezvoltate peste 25 de tipuri de granturi si programe, pentru sustinerea tuturor componentelor esentiale ale demersurilor de cercetare: dezvoltarea resursei umane, cercetare exploratorie, dezvoltarea infrastructurii de cercetare, transferul rezultatelor in practica… 
  • Perioada de implementare intre 6 luni (Cecuri de Inovare) pana la 48 luni (Proiecte complexe de cercetare exploratorie), si bugete cuprinse intre 10.000 Euro si 2 mil. Euro; 
  • Proiecte bottom-up (tematica proiectului si tipul livrabilelor propuse de applicant) si top-down (livrabilele sunt clar precizate de autoritati publice, solutionarea unor probleme concrete identificate si argumentate). 

Premiem performanta:  
  • Pentru fiecare euro ”adus” in tara din competitiile H2020, organizatiile de cercetare din Romania primesc si finantare nationala, pentru activitati complementare de cercetare (% fin finantarea de la CE); 
  • Din 2007 premiem autorii articolelor Web of Science; peste 38.000 articole cu peste 125 milioane lei

3. Incarcare administrativa redusa 
Cercetatorii trebuie sa se concetreze pe obtinerea de rezultate! Astfel, eforturile noastre s-au focalizat pe o minima incarcare administrativa. Au fost dezvoltate modalitati prietenoase si transparente de gestiune a informatiilor stiintifice, financiare si administrative prin intermediul mijloacelor modern de tip platforma electronica: www.uefiscdi-direct.ro; (adaugam si cifre…, nr proiecte ….., utilizatori etc arti…) www.brainmap.ro; www.erris.gov.ro Noi existam pentru ca exista comunitatea de cercetatori din Romania, iar acestia merita tot efortul nostru pentru a fi sprijiniti! 

4. Diaspora stiintifica 
Dialogul constant cu cercetatorii aflati in diaspora, eforturile de consolidare a relatiilor existente prin intermediul celor 4 conferinte Diaspora stiintifica romaneasca, organizate de a lungul timpului (2008, 2010, 2012, 2016), au condus la aparitia unor instrumente de finantare care vin sa intareasca colaborarilor dintre cercetatorii romani aflati si cei din diaspora: - Bursele Spiru Haret (2016); - Proiecte de mobilitate pentru cercetatori din diaspora (2016) - Bursele Simion Mehedinti (2020) – Humboldt Atragerea in tara a cercetatorilor din diaspora si deschiderea tuturor competitiilor catre cercecetatori, indiferent de ationalitate… - Proiecte de reintegrare (2007); - Proiecte complexe de reintegrare (2008) 

5. Internationalizarea cercetarii 
Noi oportunitati de colaborare pentru cercetatorii din Romania • In cadrul celor peste 40 parteneriate tip ERA NET derulate de UEFISCDI, cu buget de la Comisia Europeana, s-au finantat mai mult de 300 proiecte in care echipe de cercetare din Romania colaboreaza in consortii internationale.






Știri asociate:
24 Apr 2024

Recomandările Comisiei Europene privind securitatea cercetării

Comisia Europeană a publicat propunerea sa de 

23 Apr 2024

Sondaj DOAJ

DOAJ în colaborare cu Gold Leaf au lansat o consultare cu comunitatea pentru a se asigura că datele colectate de acest serviciu sunt relevante, necesare și utile. Toate părțile interesate la nivel ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2747, O: 133]