Stire 30 iunie 2020 Use cases RDM

Articole/ Blogs OpenAire RDM

V-ați întrebat vreo dată cum se realizează la nivelul universităților managementul instituțional al datelor de cercetare? Există divizii/departamente specializate care se ocupă de managementul datelor de cercetare sau sunt mai degrabă rețele de experți? Ce fel de suport este oferit? Se face instruire în grup, îndrumare 1: 1 sau doar sunt puse la dispoziție instrumente . Și cum știu cercetătorii despre sprijinul oferit de RDM?

Pentru a facilita răspunsul la aceste întrebari și multe altele, divizia OpenAire RDM a elaborat o serie de articole/ blogs ca sprijin instituțional în domeniul managementului datelor de cercetare, oferind astfel atât acces la experiență ”de primă mână” cu privire la proces, cât și contribuție de tipul bottom-up pentru alte organizații care se află în procesul de configurare al RDM. 

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați pagina 
Mai multe detalii
Știri asociate:
12 Mar 2021

Proiect OpenAIRE-Nexus

Comunitatea OpenAIRE anunță lansarea proiectul OpenAIRE-Nexus care agregă pentru Europa, EOSC și ceilalți actori interesati un set de servicii pentru implementarea și accelerarea Open S...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3458, O: 160]