Stire 23 februarie 2021 NI4OS

Catalogul de servicii NI4OS-Europe

Partener în cadrul proiectului ”NI4OS Europe - National Initiatives for Open Science in Europe”, UEFISCDI participă la definirea și dezvoltarea portofoliului de servicii europene de tip Open Science Cloud (European Open Science Cloud - EOSC).

Astfel, NI4OS-Europe aduce comunitățile științifice cu un pas mai aproape de includerea lor în Cloudul European pentru Știință Deschisă - EOSC, cu integrarea a 2 depozite, 6 tematice, 4 generice și 7 servicii de bază în catalogul său de servicii. Resursele incluse au fost utilizate anterior în producție, astfel toate au un nivel ridicat de pregătire tehnologică.

În cadrul NI4OS-Europe, resursele au fost echipate cu termeni de utilizare clar definiți, politici de acces și confidențialitate precum și manuale de utilizare. Acestea au fost integrate în mediul de pre-producție NI4OS-Europe, care asigură disponibilitatea ridicată a resurselor printr-un sistem de monitorizare și suport de înaltă calitate bazat pe un sistem de asistență.

În prezent, catalogul NI4OS-Europe listează 41 de resurse, dintre care 19 sunt ”on-boarded”. Catalogul NI4OS-Europe se va extinde cu noi resurse, prioritatea fiind de a identifica și selecta resursele cu cea mai mare relevanță și valoare adăugată pentru comunitățile sale, adresând astfel nevoile unei baze mari de potențiali clienți care să fie integrată în EOSC.

Mai multe informații pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
18 Feb 2021

EOSC-Hub - consultarea deschisă

Cloud-ul european pentru știința deschisă (EOSC) se află în faza importantă de definire a serviciilor comune și de federalizare canditate a fi incluse în viitorul EOSC Exchange.EOSC-Hub vă invită ...

17 Feb 2021

Raport - Legal and Policy Framework and Federation Blueprint

În cadrul pachetului de lucru EOSC-Pil...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3808, O: 160]