Stire 12 Iunie 2020 MIT OA Elsevier

Colaborare intre MIT si Elsevier

În absența unei propuneri de aliniere cu cadrul MIT Framework for Publisher Contracts,  Massachusetts Institute of Technology (MIT), ghidat de principiile accesului deschis (open access), a încheiat negocierile cu Elsevier pentru semnarea unui nou contract de colaborare.

Dezvoltat de Bibliotecile MIT în colaborare cu grupul de lucru Ad Hoc Task Force on Open Access to MIT’s Research și Committee on the Library System în octombrie 2019, cadrul MIT Framework for Publisher Contracts este întemeiat pe convingerea că accesul deschis la materialele de cercetare și educaționale este esențial pentru misiunea Institutului de a avansa cunoașterea și pentru a folosi această cunoaștere pentru a face față celor mai mari provocări ale lumii.

"Sperăm să putem relua negocierile productive dacă și atunci când Elsevier va putea oferi un contract care să reflecte nevoile și valorile comunității noastre și să oglindească misiunea MIT", „Între timp, vom continua să folosim cadrul MIT Framework for Publisher Contractspentru a urmări noi căi de realizare a accesului deschis la cunoaștere. Acordul de ultimă generație la care am ajuns cu Association for Computing Machinery în colaborare cu University of California, Carnegie Mellon University, și Iowa State University este un astfel de exemplu de construire a modelelor de afaceri ale viitorului. ” a declarat Chris Bourg, director MIT Libraries.

Informații detaliate se pot găsi accesând link-ul
Mai multe detalii
Știri asociate:
29 Jul 2020

Articol - Cum să faci să funcționeze Știința Deschisă

Coordonatorul departamentului de Știință Deschisă din cardul Universității din Amsterdam, Frans Oort; împreună cu Matthias Bakker, senior policy a...

29 Jul 2020

Manifesto for EU COVID-19 Research

Încă de la primele semne de izbucnire a pandemiei generate de răspândirea Covid-19, Comisia Europeană a susținut intens cercetarea și inovarea precum și coordonarea efortu...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4331, O: 466]