Stire 21 octombrie 2020 rapoarte FAIR EOSC RDA

Documente suport - EOSC FAIR WG

Pentru a veni în sprijinul actorilor interesați și a facilita accesul la informații, grupul de lucru ”EOSC FAIR WG” a publicat două documente suport privind implementarea practicilor FAIR și recomandări de politică pentru identificatorii unici și persistenți (PIDs) în EOSC.

Raportul ”Six Recommendations for Implementation of FAIR Practice” analizează practicile FAIR în cadrul diverselor comunități de cercetare și politicile FAIR din diferite țări, oferind șase recomandări practice privind modul în care conceptul FAIR poate fi transformat în practică. Aceste recomandări vizează în primul rând entități decizionale ale ”European Open Science Cloud-EOSC”, precum și agenții de finanțare în cercetare.

Documentul ”A Persistent Identifier (PID) policy for the European Open Science Cloud” a fost elaborat pentru factorii de decizie, furnizorii de servicii și infrastructură EOSC, însă va fi de interes pentru toate părțile interesate de EOSC. Acesta definește un set de așteptări cu privire la utilizarea identificatorilor unici și persistenți pentru a susține un mediul funcțional al cercetării FAIR. 

Documentele pot fi descărcate integral accesând următoarele link-uri aici și aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Jan 2021

Webinar - FAIR services & infrastructure

Pentru a atinge întregul potențial al unui ecosistem FAIR în care rezultatele cercetării pot fi ușor partajate și reutilizate în mod optim, trebuie să privim dincolo...

26 Oct 2020

Înregistrare deschisă - RDA Virtual Plenary 16

Înregistrarea este deschisă la cea de-a 16-a ședință plenară Research Data Allianc...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3515, O: 160]