Stire 22 Aprilie 2021 Univ of California Elsevier

Elsevier și Universitatea din California - publicare în regim open access

Elsevier și Universitatea din California (UC) au ajuns la un nou acord, în vigoare de la 1 aprilie, în baza unui contract de patru ani care permite tuturor campusurilor UC să citească și să publice cercetări academice în revistele Elsevier.

Acordul oferă acces afiliat UC la toate revistele Elsevier prin intermediul platformei ScienceDirect, inclusiv reviste care nu s-au abonat înainte. În acordul de acces liber, lucrările autorilor UC sunt accesibile în mod liber la publicare. Noul contract de patru ani marchează o tranziție reușită de la un model de abonament tradițional la publicarea cu acces deschis.

Negocierea dintre Biblioteca digitală din California, în numele sistemului UC și cel mai important editor de reviste academice din lume Elsevier, a durat doi ani după ce contractul anterior a expirat în decembrie 2018. În conformitate cu sistemul UC de a „disemina cercetarea cât mai mult posibil” aceasta nu a optat imediat pentru un alt contract care să ruleze pe modelul costisitor de abonament al lui Elsevier. Acest model de afaceri tradițional limitează articolele publicate clienților care se abonează sau plătesc pentru articolele din reviste. În ceea ce privește negocierea, UC a solicitat un model hibrid cu o tranziție pe scară largă către publicarea cu acces deschis, limitând în același timp costul abonamentului.

Mai multe informații se regăsesc aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
05 Apr 2021

Workshop FAIRsFAIR

În săptămâna 7-15 aprilie, FAIRsFAIR va oferi persoanelor din cadrul proiectului precum și părților interesate externe oportunitatea de a lua contact cu toate lucrurile FAIR! Punctul culmi...

25 Mar 2021

Platforma - Open Research Europe

Comisia Europeană a lansat „Open Research Europe”, o platformă pentru publicarea lucrărilor științi...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3714, O: 160]