Stire 24 iunie 2020 EOSC partnership

EOSC legal entity

Cloud-ul European pentru Știința Deschisă (European Open Science Cloud – EOSC) anunță demararea procesului de constituire a EOSC legal entity.

În acest parteneriat sunt invitate să participe toate statele membre UE, atât în bordul de guvernare al parteneriatului, cât și ca parte a asociației EOSC care actualmente se înființează. În această etapă sunt așteptate expresii de interes din partea instituțiilor interesate de a fi parte din entitatea legală.

Participarea statelor membre UE în Cloud-ul European pentru Știința Deschisă (European Open Science Cloud – EOSC) contribuie la corelarea contextelor naționale și realizarea țintei comune privind Știința Deschisă. Parteneriatul EOSC va fi punctul central pentru reducerea fragmentării informațiilor științifice, armonizarea politicilor de acces și realizarea legăturilor necesare îmbunătățirii circulației cunoștințelor în formă digitală la nivel european. Parteneriatul contribuie la dezvoltarea unui ecosistem de date de cercetare și servicii conexe care acoperă întregul ciclu de viață a datelor, de la descoperire și exploatare până la stocare, management, analiză și reutilizare.

Mai multe detalii privind parteneriatul și asociația EOSC se regăsesc accesând link-ul 
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Oct 2020

Declarația de la Bonn privind libertatea cercetării științifice

În cadrul conferinței ministeriale, din 20 octombrie 2020, ”European Research Area – ERA” organizată în cadrul președinției germane a ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4557, O: 466]