Stire 16 Decembrie 2020 raport ERAC

ERAC - "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic"

Pe fondul actualei crize generate de răspândirea virusului COVID-19, Grupul de lucru ERAC pentru științe deschise și inovare (ERAC SWG OSI) a publicat documentul "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic". Acesta rezumă câteva dintre inițiativele OS care au avut loc în timpul pandemiei și, luând în considerare aceste inițiative, oferă recomandări către o tranziție durabilă către OS. Una dintre ele se concentrează pe problema păstrării drepturilor de autor.
Grupul de lucru consideră că actuala criză COVID-19 funcționează ca un catalizator pentru știința deschisă și inovarea deschisă, oferind oamenilor de știință și factorilor de decizie politici multe oportunități, dar și noi provocări semnificative. Provocările includ necesitatea de a asigura fiabilitatea și accesibilitatea imediată a rezultatelor cercetării, inclusiv a datelor FAIR, în timp ce procesul tradițional de evaluare de tip - peer review își arată limitele sale, spun autorii.

European Research Area and Innovation Committee – ERAC consiliază Consiliul UE, Comisia Europeană și statele membre cu privire la subiecte legate de spațiului european de cercetare (ERA). 

Documentul integral poate fi descărcat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Feb 2021

Sondaj Citizen science - proiect CS Track

În cadrul proiectului CS Track, aferent programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, au fost demarate o serie de activități pentru a disemina bune practici și pentru ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3793, O: 160]