Stire 22 iulie 2020 ERC Scientific

European Research Council (ERC) și cOAlition S

Consiliul științific al European Research Council (ERC) și-a luat angajamentul de a pune în practică acces deschis complet și imediat sprijinind principiile care stau la baza Planului S. Însă consultările la care au participat în ultima vreme membrii Consiliului științific ERC privind implementarea accesului deschis au condus la decizia de a se retrage din poziția de susținător al cOAlition S.

În acest sens, Consiliul științific ERC dorește să acorde o atenție sporită unor aspecte a căror importanță consideră că a fost subestimată ce țin de nevoile cercetătorilor, în special cele ale tinerilor cercetători care reprezintă viitorul științei și inovării europene. De asemenea, Consiliul promovează echitatea între toate comunitățile de cercetare și țările europene, cu un accent deosebit asupra țărilor care au resurse financiare limitate pentru cercetare și dificultăți în adoptarea politicilor și practicilor de “open access”.
Consiliul științific ERC lucrează îndeaproape cu serviciile Comisiei Europene pentru a găsi soluții care să permită accesul deschis în cadrul programului Horizon Europe conform propunerilor legislative.

Pentru mai multe informații accesați următorul link
Mai multe detalii
Știri asociate:
05 Apr 2021

Workshop FAIRsFAIR

În săptămâna 7-15 aprilie, FAIRsFAIR va oferi persoanelor din cadrul proiectului precum și părților interesate externe oportunitatea de a lua contact cu toate lucrurile FAIR! Punctul culmi...

25 Mar 2021

Platforma - Open Research Europe

Comisia Europeană a lansat „Open Research Europe”, o platformă pentru publicarea lucrărilor științi...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3904, O: 160]