Stire 18 ianuarie 2023 FAIR IMPACT Open Call EU FAIR Champions Banner

FAIR-IMPACT Call for Champions

În cadrul proiectului FAIR-Impact a fost lansat apelul pentru ”FAIR Champions”, un grup de 12 experți care vor fi implicați activ în analizarea și modelarea politicilor și practicilor FAIR privind datele din domeniul în care activează, care vor acționa ca ambasadori pentru FAIR, se vor implică în comunitățile lor și care vor pleda pentru adoptarea rezultatelor proiectului.

Grupul ”FAIR EOSC Champions” (European Open Science Cloud) va fi format din experți implicați activ în analiza și modelarea politicilor și practicilor FAIR privind datele din domeniul lor de interes. Fiecare ”FAIR Champion” va fi implicat în identificarea lacunelor și nevoilor de date de cercetare în cadrul comunității sale, pentru a crea un angajament mai larg cu principiile FAIR și pentru a modela și disemina rezultatele proiectului FAIR-IMPACT, de exemplu, facilitând roadshow-uri naționale și contribuind la dezvoltarea poveștilor de implementare FAIR.

Diversitatea de gen, o reprezentare geografică echilibrată și o vastă expertiză interdisciplinară în cadrul politicii și practicii FAIR vor fi asigurate în evaluarea profilurilor.

Termenul limită pentru a aplica este vineri, 10 martie, ora 17.00 CET.

Informații suplimentare pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
12 Sep 2023

FAIR IMPACT Second Open Call

În cadrul proiectului FAIR-IMPACT a fost lansat cel de-al doilea apel deschis, oferind trei tipuri de acțiuni de sprijin, pentru a ajuta candidații să își autoevalueze capacităț...

16 Aug 2023

FAIR Implementation Workshops

Pentru a contribui la promovarea unui ecosistem FAIR, proiectul FAIR-IMPACT va sprijini trei grupuri...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2382, O: 133]