Stire 18 ianuarie 2023 FAIR IMPACT Open Call EU FAIR Champions Banner

FAIR-IMPACT Call for Champions

În cadrul proiectului FAIR-Impact a fost lansat apelul pentru ”FAIR Champions”, un grup de 12 experți care vor fi implicați activ în analizarea și modelarea politicilor și practicilor FAIR privind datele din domeniul în care activează, care vor acționa ca ambasadori pentru FAIR, se vor implică în comunitățile lor și care vor pleda pentru adoptarea rezultatelor proiectului.

Grupul ”FAIR EOSC Champions” (European Open Science Cloud) va fi format din experți implicați activ în analiza și modelarea politicilor și practicilor FAIR privind datele din domeniul lor de interes. Fiecare ”FAIR Champion” va fi implicat în identificarea lacunelor și nevoilor de date de cercetare în cadrul comunității sale, pentru a crea un angajament mai larg cu principiile FAIR și pentru a modela și disemina rezultatele proiectului FAIR-IMPACT, de exemplu, facilitând roadshow-uri naționale și contribuind la dezvoltarea poveștilor de implementare FAIR.

Diversitatea de gen, o reprezentare geografică echilibrată și o vastă expertiză interdisciplinară în cadrul politicii și practicii FAIR vor fi asigurate în evaluarea profilurilor.

Termenul limită pentru a aplica este vineri, 10 martie, ora 17.00 CET.

Informații suplimentare pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
20 Jan 2023

Open Calls FAIR-Impact

În ultimii ani, au fost dezvoltate o serie de instrumente, soluții și abordări menite să ajute părțile interesate să progreseze în aplicarea principiilor FAIR și în a contribui act...

26 Oct 2022

FAIR-IMPACT la Simpozionul EOSC

Simpozionul EOSC este principalul eveniment anual EOSC și în 2022 va avea loc la Praga, Republica Cehă, în perioada 14-17 noiembrie.

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6018, O: 148]