Stire 30 iulie 2020 Ghid Principiile TRUST

Ghid - Implementarea principiilor „TRUST”

Biroul național RDA Europe (RDA Node Romania) parte a Open Science Hub Romania din cadrul UEFISCDI anunță lansarea ghidului ”Implementarea principiilor „TRUST” de către depozitele („repositories”) digitale de încredere. Certificarea depozitelor digitale de încredere - „CoreTrustSeal”.

Open Science Hub Romania pune la dispoziția actorilor interesați ghidul care conţine descrierea principiilor „TRUST” recomandate a fi implementate de către depozitele digitale („repositories”) de date, precum şi cerințele standardului internaţional de certificare a depozitelor digitale de încredere „CoreTrustSeal”. Principiile „TRUST” descriu caracteristicile depozitelor de date care sunt responsabile de managementul, arhivarea şi diseminarea datelor pe o perioadă lungă de timp. „CoreTrustSeal” încorporează aspectele abordate de principiile „FAIR” aferente datelor de cercetare. 

Ghidul de informații, elaborat de către experții UEFISCDI, „Implementarea principiilor „TRUST” de către depozitele („repositories”) digitale de încredere. Certificarea depozitelor digitale de încredere „CoreTrustSeal” poate fi accesat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
28 Sep 2020

RDA 16th Plenary Meeting - Costa Rica (Virtual)

Comunitatea Research Data Alliance (RDA) organizează cea de-a 16-a ședință plen...

11 Aug 2020

RDA Europe National Nodes Community Survey 2020

Pentru a veni în sprijinul actorilor naționali interesați de Știința Deschisă de a se alinia la standardele europene precum și pentru a susține colaborarea de...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3308, O: 466]