poza stire covid

Instrumente cu acces deschis - EOSC

Criza pe care o traversăm la nivel mondial, ne arată rolul esential pe care îl poate juca deschiderea și împărtășirea cunoașterii în astfel de situații. Cercetătorii colaborează acum mai mult ca niciodată, și au nevoie de instrumente științifice care să îi ajute în demersul comun de a găsi soluții rapide la problemele generate de #SARS-CoV-2..
Instrumente cu acces deschis (precum cele puse la dispoziție prin #EOSC) reprezintă în astfel de momente un ajutor important pentru cercetătorii Europei, oferindu-le un spațiu imens pentru a pune laolaltă datele si rezultatele cercetărilor lor și posibilitatea de a-și uni forțele în scopul găsirii unei soluții cât mai rapide pentru a pune capăt acestei epidemii globale.
Gisaid și Nextstrain sunt, de asemenea, resurse valoroase pentru a împărtăși date științifice. Nextstrain este o aplicație open source care urmărește evoluția virusurilor și bacteriilor, iar Gisaid este o platformă de partajare a datelor genomice.
Mai multe informații aici


Mai multe detalii
Știri asociate:
06 Jan 2021

Workshop-uri #Research Libraries, Researchers & the EOSC - Ianuarie 2021

Scientific Knowledge Services - SKS în parteneriat cu 

16 Dec 2020

ERAC - "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic"

Pe fondul actualei crize generate de răspândirea virusului COVID-19, Grupul de lucru ERAC pentru științe deschise și inovare (ERAC SWG ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3777, O: 466]