poza stire covid

Instrumente cu acces deschis - EOSC

Criza pe care o traversăm la nivel mondial, ne arată rolul esential pe care îl poate juca deschiderea și împărtășirea cunoașterii în astfel de situații. Cercetătorii colaborează acum mai mult ca niciodată, și au nevoie de instrumente științifice care să îi ajute în demersul comun de a găsi soluții rapide la problemele generate de #SARS-CoV-2..
Instrumente cu acces deschis (precum cele puse la dispoziție prin #EOSC) reprezintă în astfel de momente un ajutor important pentru cercetătorii Europei, oferindu-le un spațiu imens pentru a pune laolaltă datele si rezultatele cercetărilor lor și posibilitatea de a-și uni forțele în scopul găsirii unei soluții cât mai rapide pentru a pune capăt acestei epidemii globale.
Gisaid și Nextstrain sunt, de asemenea, resurse valoroase pentru a împărtăși date științifice. Nextstrain este o aplicație open source care urmărește evoluția virusurilor și bacteriilor, iar Gisaid este o platformă de partajare a datelor genomice.
Mai multe informații aici


Mai multe detalii
Știri asociate:
29 Jul 2020

Articol - Cum să faci să funcționeze Știința Deschisă

Coordonatorul departamentului de Știință Deschisă din cardul Universității din Amsterdam, Frans Oort; împreună cu Matthias Bakker, senior policy a...

29 Jul 2020

Manifesto for EU COVID-19 Research

Încă de la primele semne de izbucnire a pandemiei generate de răspândirea Covid-19, Comisia Europeană a susținut intens cercetarea și inovarea precum și coordonarea efortu...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4643, O: 466]