Stire 22 Mai results of NI4OS survey

Open Science Stakeholder Map

Cât de familiar este termenul de #EOSC sau conceptul de #FAIR? În ce domenii au nevoie, cercetătorii și personalul de asistență, de suport sau consiliere pentru a crea date FAIR?

Acestea sunt câteva dintre întrebările care au fost adresate părților interesate din SEE în cadrul sondajului NI4OS-Europe, cu scopul de a surprinde conștientizarea și starea de pregătire a EOSC în regiune.

Ca urmare a prelucrării datelor înregistrate în sondaj, NI4OS-Europe a lansat harta Open Science Stakeholder Map, care arată părțile interesate de știința deschisă existente în 15 țări partenere. 
Harta este rezultatul unei activități de scanare a teritoriului pentru a oferi informații despre capacitățile și nevoile locale, pentru a contribui la întreaga gamă de activități NI4OS-Europa, iar în final împreună cu celelalte proiecte INFRAEOSC-5b să ajute la cartografierea activității EOSC în ansamblu.

Mai multe informații puteti accesa aici: 

Mai multe detalii
Știri asociate:
07 Jul 2020

Comitetul European al Regiunilor (CoR)

Având ca bază Platforma de Schimb online creată de CoR pentru a permite autorităților locale si regionale schimbul celor mai bune practici ca răspuns la pandemia de COVID-19, Comitetul European al R...

02 Jul 2020

Raport final - RDA COVID-19 Recommendations and Guidelines on data sharing

În circumstanțele actuale în care sistemul mondial de sănătate publică se află în stare de urgență, s-a resimțit mai mult ca nic...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3533, O: 466]