Stire 12 Mai 2020 OpenAire Covid released

OpenAire lansează portalul Open Research Covid-19

Comunitatea OpenAire anunță lansarea portalului Open Research Covid-19, acesta reprezentând nodul de acces pentru rezultatele științifice care au legatură cu pandemia generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 (publicații-date-software-protocoale) precum și cu cercetarea viitoare asociată acestui fenomen. Portalul agregă datele bibliografice ale publicațiilor și datelor de cercetare generate de cele mai importante/relevante surse de cercetare de la nivel global. 

Portatul Open Research Covid-19 colectează mai mult de 38k publicații,> 3k date de cercetare,> 230 software și> 3200 alte produse de cercetare, acestea fiind actualizate în mod constant.
La popularea cu date a portalului Open Research Covid-19, au avut o contribuție considerabilă și informațiile provenite din comunitatea înființată în Zenodo.

Mai multe informații puteți accesa aici

Daca doriți să vă implicați și aveți nevoie de mai multe detalii, legatura în România cu această inițiativă se asigură prin Open Science Hub Romania (OpenAIRE NOAD), ne puteți contacta la: open-science@uefiscdi.ro
Mai multe detalii
Știri asociate:
12 Mar 2021

Proiect OpenAIRE-Nexus

Comunitatea OpenAIRE anunță lansarea proiectul OpenAIRE-Nexus care agregă pentru Europa, EOSC și ceilalți actori interesati un set de servicii pentru implementarea și accelerarea Open S...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3535, O: 160]