Stire 2 Iulie 2020 RDA final guide on data sharing Covid 19

Raport final - RDA COVID-19 Recommendations and Guidelines on data sharing

În circumstanțele actuale în care sistemul mondial de sănătate publică se află în stare de urgență, s-a resimțit mai mult ca niciodata importanța împărtășirii atât în timp util cât și în mod exact a datelor de cercetare. Acest lucru împreună cu armonizarea multor infrastructuri de date este, acum mai mult ca oricând, necesar. Este limpede că datele de cercetare deschise sunt o componentă cheie pentru pregătirea și răspunsul umanității la pandemia generată de răspândirea virusului COVID-19.

Astfel, comunitatea RDA-Europe anunță publicarea variantei finale a Recomandărlor și îndrumărilor RDA COVID-19 privind schimbul de date. Acestea acoperă patru domenii de cercetare - date clinice, practici, epidemiologie și științe sociale. Acest document este, de asemenea, completat de domenii generale concentrându-se pe considerente legale și etice, software de cercetare, participarea comunității și date autohtone.

Raportul final complet, versiunile anterioare și alte rezultate asociate pot fi accesate aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Oct 2020

Înregistrare deschisă - RDA Virtual Plenary 16

Înregistrarea este deschisă la cea de-a 16-a ședință plenară Research Data Allianc...

21 Oct 2020

Documente suport - EOSC FAIR WG

Pentru a veni în sprijinul actorilor interesați și a facilita accesul la informații, grupul de lucru ”EOSC FAIR WG” a publicat două documente suport privind implementarea pr...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3557, O: 466]