Stire 22 Iulie 2020 SwafS

Raport - “Science with and for Society – SwafS”

Comisia Europeană a publicat raportul privind rezultatele și recomandările de tip “Science with and for Society – SwafS” aferente programului “Horizon Europe”.
SwafS este un program instrumental elaborat pentru a întâmpina provocările societale care sunt abordate în cadrul “Horizon 2020”. Obiectivul acestui raport este de a transmite realizările de tip SwafS care vor servi drept contribuție pentru a integra știința, societatea și cetățenii în “Horizon Europe”, atât în viitorul program-cadru, cât și în primele programe de lucru care se încadrează în „Consolidarea Spațiului European de Cercetare”.

Raportul “Science with and for Society” – SwafS oferă o imagine de ansamblu a realizărilor SwafS în programul Horizon 2020 privind educația științifică, cariera științifică, etica cercetării și integritatea cercetării, cercetarea responsabilă și inovatoare; egalitatea de gen; schimbările instituționale în direcția cercetării și inovării responsabile; știința cetățenilor și angajamentul lor; precum și accesul liber (“open access”). 

Raportul oferă și o imagine a modului în care proiectele SwafS au sprijinit politica Comisiei Europene privind accesul liber la rezultate de cercetare prin abordări inovative de realizare și diseminare a rezultatelor de cercetare, de măsurare a impactului lor și de analiză date. Lecțiile învățate din aceste proiecte arată nevoia de a continua eforturile de îmbunătățire a cunoașterii și abilităților pentru #open access. 

Raportul poate fi accesat la următorul link
Mai multe detalii
Știri asociate:
05 Apr 2021

Workshop FAIRsFAIR

În săptămâna 7-15 aprilie, FAIRsFAIR va oferi persoanelor din cadrul proiectului precum și părților interesate externe oportunitatea de a lua contact cu toate lucrurile FAIR! Punctul culmi...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3588, O: 160]