Stire 22 Iulie 2020 SwafS

Raport - “Science with and for Society – SwafS”

Comisia Europeană a publicat raportul privind rezultatele și recomandările de tip “Science with and for Society – SwafS” aferente programului “Horizon Europe”.
SwafS este un program instrumental elaborat pentru a întâmpina provocările societale care sunt abordate în cadrul “Horizon 2020”. Obiectivul acestui raport este de a transmite realizările de tip SwafS care vor servi drept contribuție pentru a integra știința, societatea și cetățenii în “Horizon Europe”, atât în viitorul program-cadru, cât și în primele programe de lucru care se încadrează în „Consolidarea Spațiului European de Cercetare”.

Raportul “Science with and for Society” – SwafS oferă o imagine de ansamblu a realizărilor SwafS în programul Horizon 2020 privind educația științifică, cariera științifică, etica cercetării și integritatea cercetării, cercetarea responsabilă și inovatoare; egalitatea de gen; schimbările instituționale în direcția cercetării și inovării responsabile; știința cetățenilor și angajamentul lor; precum și accesul liber (“open access”). 

Raportul oferă și o imagine a modului în care proiectele SwafS au sprijinit politica Comisiei Europene privind accesul liber la rezultate de cercetare prin abordări inovative de realizare și diseminare a rezultatelor de cercetare, de măsurare a impactului lor și de analiză date. Lecțiile învățate din aceste proiecte arată nevoia de a continua eforturile de îmbunătățire a cunoașterii și abilităților pentru #open access. 

Raportul poate fi accesat la următorul link
Mai multe detalii
Știri asociate:
06 Jan 2021

Workshop-uri #Research Libraries, Researchers & the EOSC - Ianuarie 2021

Scientific Knowledge Services - SKS în parteneriat cu 

16 Dec 2020

ERAC - "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic"

Pe fondul actualei crize generate de răspândirea virusului COVID-19, Grupul de lucru ERAC pentru științe deschise și inovare (ERAC SWG ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3805, O: 466]