Stire 22 Iulie 2020 SwafS

Raport - “Science with and for Society – SwafS”

Comisia Europeană a publicat raportul privind rezultatele și recomandările de tip “Science with and for Society – SwafS” aferente programului “Horizon Europe”.
SwafS este un program instrumental elaborat pentru a întâmpina provocările societale care sunt abordate în cadrul “Horizon 2020”. Obiectivul acestui raport este de a transmite realizările de tip SwafS care vor servi drept contribuție pentru a integra știința, societatea și cetățenii în “Horizon Europe”, atât în viitorul program-cadru, cât și în primele programe de lucru care se încadrează în „Consolidarea Spațiului European de Cercetare”.

Raportul “Science with and for Society” – SwafS oferă o imagine de ansamblu a realizărilor SwafS în programul Horizon 2020 privind educația științifică, cariera științifică, etica cercetării și integritatea cercetării, cercetarea responsabilă și inovatoare; egalitatea de gen; schimbările instituționale în direcția cercetării și inovării responsabile; știința cetățenilor și angajamentul lor; precum și accesul liber (“open access”). 

Raportul oferă și o imagine a modului în care proiectele SwafS au sprijinit politica Comisiei Europene privind accesul liber la rezultate de cercetare prin abordări inovative de realizare și diseminare a rezultatelor de cercetare, de măsurare a impactului lor și de analiză date. Lecțiile învățate din aceste proiecte arată nevoia de a continua eforturile de îmbunătățire a cunoașterii și abilităților pentru #open access. 

Raportul poate fi accesat la următorul link
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Sep 2020

European Research and Innovation Days 2020

”European Research and Innovation Days” este evenimentul emblematic în domeniul cercetării și inovării organizat anual de Comisia Europenă, în cadrul acestuia se...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4419, O: 466]