Stire 24 Iulie 2020 cOalition S position

Raspunsul cOAlition S adresat ERC

Ca răspuns la comunicatul publicat de către ”European Research Council – ERC”, reprezentanții cOAlition S au declarat că opinia lor rămâne neschimbată cu privire la faptul că în ultimele două decenii sprijinul pentru reviste hibride nu a reușit să accelereze tranziția la acces liber complet și imediat. Potrivit cOAliției S, finanțarea, deja scăzută, în cadrul Programului-cadru ”Horizon Europa” nu ar trebui utilizată pentru plata taxelor de publicare în astfel de reviste. 

Reprezentanții cOAlition S consideră că publicarea cu acces liber în reviste hibride va agrava inegalitățile în rândul cercetătorilor europeni, deoarece aceasta presupune, de regulă, costuri ridicate.. În schimb, strategia ”cOAlition S Rights Retention Strategy” (despre care găsiți detalii aici), care asigură un acces liber în conformitate cu Planul S, va oferi tuturor cercetătorilor posibilitatea de a publica în jurnalele alese, inclusiv cele care percep abonamente și jurnale hibride. 

Pentru mai multe informații accesați următorul link
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Sep 2020

European Research and Innovation Days 2020

”European Research and Innovation Days” este evenimentul emblematic în domeniul cercetării și inovării organizat anual de Comisia Europenă, în cadrul acestuia se...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3453, O: 466]