Stire 24 Iulie 2020 cOalition S position

Raspunsul cOAlition S adresat ERC

Ca răspuns la comunicatul publicat de către ”European Research Council – ERC”, reprezentanții cOAlition S au declarat că opinia lor rămâne neschimbată cu privire la faptul că în ultimele două decenii sprijinul pentru reviste hibride nu a reușit să accelereze tranziția la acces liber complet și imediat. Potrivit cOAliției S, finanțarea, deja scăzută, în cadrul Programului-cadru ”Horizon Europa” nu ar trebui utilizată pentru plata taxelor de publicare în astfel de reviste. 

Reprezentanții cOAlition S consideră că publicarea cu acces liber în reviste hibride va agrava inegalitățile în rândul cercetătorilor europeni, deoarece aceasta presupune, de regulă, costuri ridicate.. În schimb, strategia ”cOAlition S Rights Retention Strategy” (despre care găsiți detalii aici), care asigură un acces liber în conformitate cu Planul S, va oferi tuturor cercetătorilor posibilitatea de a publica în jurnalele alese, inclusiv cele care percep abonamente și jurnale hibride. 

Pentru mai multe informații accesați următorul link
Mai multe detalii
Știri asociate:
06 Jan 2021

Workshop-uri #Research Libraries, Researchers & the EOSC - Ianuarie 2021

Scientific Knowledge Services - SKS în parteneriat cu 

16 Dec 2020

ERAC - "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic"

Pe fondul actualei crize generate de răspândirea virusului COVID-19, Grupul de lucru ERAC pentru științe deschise și inovare (ERAC SWG ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3608, O: 466]