Stire 28 Mai 2020 Raport CE

Science, Research and Innovation Performance Report

Ca urmare a unei analize amănunțite a contextului mondial, Comisia Europeană a pubicat raportul privind performanțele UE din domeniile științei, cercetării și inovării.

Raportul evidențiază poziția dominantă a lucrărilor științifice elaborate in spațiul Uniunii Europene în ceea ce privește citarea acestora pe tema climei, 25 % provin din UE, sau în domenniul bioeconomiei, 27 % dintre publicațiile științifice cel mai des citate provin din UE. De asemenea, în ceea ce privește cererile de brevete din aceste două domenii, UE deține o poziție de lider, cu 24 % în domeniul climei și 25 % în domeniul bioeconomiei.

„Cercetarea și inovarea constituie esența reacției la criza fără precedent cu care ne confruntăm și pot contribui semnificativ la redresarea economică. Raportul din 2020 privind performanțele din domeniul științei, din cel al cercetării și din cel al inovării demonstrează că cercetarea și inovarea sunt esențiale pentru realizarea tranzițiilor către economia verde și către tehnologia digitală de care are nevoie Europa. Programul Orizont 2020 și viitorul program Orizont Europa au un rol esențial în această transformare”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret. 

Raportul poate fi descărcat accesând link-ul
Mai multe detalii
Știri asociate:
06 Jan 2021

Workshop-uri #Research Libraries, Researchers & the EOSC - Ianuarie 2021

Scientific Knowledge Services - SKS în parteneriat cu 

16 Dec 2020

ERAC - "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic"

Pe fondul actualei crize generate de răspândirea virusului COVID-19, Grupul de lucru ERAC pentru științe deschise și inovare (ERAC SWG ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3507, O: 466]