5 ANI ERRIS SI STUDY IN ROMANIA

UEFISCDI aniversează 5 ani de internaţionalizare a cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior românesc, prin platformele ERRIS şi StudyinRomania

Lansate în vara anului 2015 de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), platformele ERRIS şi StudyinRomania şi-au dovedit rolul determinant în creşterea vizibilităţii la nivel internaţional a cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior românesc.

Creată cu rolul de a conecta infrastructura de cercetare cu potențialii beneficiari, platforma ERRIS (Engage in the Romanian Research Infrastructures Systemwww.erris.gov.ro) oferă mediul ideal de cooperare în rândul comunităţii de cercetare. Pentru cercetătorii români, ERRIS este instrumentul gratuit, uşor de folosit, care aduce un plus de valoare investiţiilor şi eforturilor acestora, asigurând dinamică inovării.

Considerat un “Facebook of things”, ERRIS reuneşte în prezent 2.015 de infrastructuri, 9.324 de servicii de cercetare, 422 de servicii tehnologice şi 27.503 de echipamente. La cinci ani de la momentul lansării, ERRIS – Engage in the Romanian Research Infrastructures System – rămâne un punct de referinţă în ceea ce priveşte promovarea infrastructurilor de cercetare româneşti şi a serviciile acestora la comunitatea internaţională. 

La rândul său, platforma StudyinRomania (www.studyinromania.gov.ro) a fost lansată din dorinţa de a creşte vizibilitatea învăţământului superior românesc pe plan internaţional şi de a promova potențialul României ca destinație de studiu pentru câţi mai mulţi studenți internaționali. Sub umbrela StudyinRomania, universităţile româneşti participă, din 2017, la târguri internaţionale de profil, reprezentative fiind cele organizate de EAIE - European Association for International Education (ediţiile 2017, 2018 şi 2019) şi NAFSA: Asociația Educatorilor Internaționali (ediţia din 2019). În acest moment, în platforma StudyinRomania sunt disponibile informații despre mai mult de 3.600 de programe de studiu.  

Fie că este vorba despre infrastructurile de cercetare, oferta învăţământului superior, ori depunerea şi evaluarea online a propunerilor de proiecte din competiţiile PNCDI III şi FDI, platformele UEFISCDI sunt realizate pe principiul „one-stop shop”, astfel încât să ofere utilizatorilor un maxim de randament şi utilitate.
Știri asociate:
25 Jan 2021

#AeroDays2020 at a glance!

Pista europeană pentru aviație neutră din punct de vedere climatic în 2050 a fost pavată în cadrul # AeroDays2020, eveniment ce a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2020 la Ber...

25 Jan 2021

Comitetului Executiv al EOSC (EB) - Raport final de progres

Comitetului Executiv al EOSC (EB) își încheie mandatul cu publicarea raportului final de progres. Scopul&n...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3699, O: 466]