Stire 21 August Webinar EUA si EOSC

Webinar EUA - ”Universities and the European Open Science Cloud”

Asociația Europeană a Universităților – EUA organizează în data de 4 Septembrie webinarul: ”Universities and the European Open Science Cloud”. Evenimentul își propune să prezinte progresul Cloud-ului European pentru Știință Deschisă (EOSC) și să ofere actorilor interesați oportunitatea de a discuta inițiativa dintr-o perspectivă universitară.

EOSC reprezintă un efort comun în Europa pentru conectarea serviciilor de date de cercetare, precum stocare, analiză și transfer. Comisia Europeană a declarat că EOSC „va spori posibilitățile cercetătorilor de a găsi, împărtăși și reutiliza publicații, date și programe software care vor conduce la noi perspective și inovații, o productivitate mai mare a cercetării și o reproductibilitate îmbunătățită în știință.”

EOSC va fi implementat printr-un parteneriat european transversal în cadrul programului ”Horizon Europe”, în prezent fiind în pregătire Agenda Strategică de Cercetare și Inovare și entitatea juridică - Asociația EOSC.

Participarea la webinarul EUA este gratuită însă necesită înregistrarea prealabilă prin completarea formularului aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Nov 2020

Workshop e-Infrastructures in support of addressing societal challenges

Workshopurile e-IRG atrag factorii de decizie și finanțatorii, furnizorii și cercetătorii de infrastructură electronică atât la nivel n...

20 Nov 2020

#Cambridge Data Week

Reutilizarea datelor este unul dintre elementele principiilor FAIR și a fost susținută mult timp ca un beneficiu central al partajării datelor, permițând accesul terțelor părți la o mu...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3904, O: 466]