Stire 21 August Webinar EUA si EOSC

Webinar EUA - ”Universities and the European Open Science Cloud”

Asociația Europeană a Universităților – EUA organizează în data de 4 Septembrie webinarul: ”Universities and the European Open Science Cloud”. Evenimentul își propune să prezinte progresul Cloud-ului European pentru Știință Deschisă (EOSC) și să ofere actorilor interesați oportunitatea de a discuta inițiativa dintr-o perspectivă universitară.

EOSC reprezintă un efort comun în Europa pentru conectarea serviciilor de date de cercetare, precum stocare, analiză și transfer. Comisia Europeană a declarat că EOSC „va spori posibilitățile cercetătorilor de a găsi, împărtăși și reutiliza publicații, date și programe software care vor conduce la noi perspective și inovații, o productivitate mai mare a cercetării și o reproductibilitate îmbunătățită în știință.”

EOSC va fi implementat printr-un parteneriat european transversal în cadrul programului ”Horizon Europe”, în prezent fiind în pregătire Agenda Strategică de Cercetare și Inovare și entitatea juridică - Asociația EOSC.

Participarea la webinarul EUA este gratuită însă necesită înregistrarea prealabilă prin completarea formularului aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Feb 2021

Sondaj Citizen science - proiect CS Track

În cadrul proiectului CS Track, aferent programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, au fost demarate o serie de activități pentru a disemina bune practici și pentru ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3605, O: 160]