Stire 21 August Webinar EUA si EOSC

Webinar EUA - ”Universities and the European Open Science Cloud”

Asociația Europeană a Universităților – EUA organizează în data de 4 Septembrie webinarul: ”Universities and the European Open Science Cloud”. Evenimentul își propune să prezinte progresul Cloud-ului European pentru Știință Deschisă (EOSC) și să ofere actorilor interesați oportunitatea de a discuta inițiativa dintr-o perspectivă universitară.

EOSC reprezintă un efort comun în Europa pentru conectarea serviciilor de date de cercetare, precum stocare, analiză și transfer. Comisia Europeană a declarat că EOSC „va spori posibilitățile cercetătorilor de a găsi, împărtăși și reutiliza publicații, date și programe software care vor conduce la noi perspective și inovații, o productivitate mai mare a cercetării și o reproductibilitate îmbunătățită în știință.”

EOSC va fi implementat printr-un parteneriat european transversal în cadrul programului ”Horizon Europe”, în prezent fiind în pregătire Agenda Strategică de Cercetare și Inovare și entitatea juridică - Asociația EOSC.

Participarea la webinarul EUA este gratuită însă necesită înregistrarea prealabilă prin completarea formularului aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Sep 2020

European Research and Innovation Days 2020

”European Research and Innovation Days” este evenimentul emblematic în domeniul cercetării și inovării organizat anual de Comisia Europenă, în cadrul acestuia se...

21 Sep 2020

Adunarea Generală OpenAIRE

Ca urmare a măsurilor de siguranța generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, Adunarea Generală OpenAIRE va avea loc, în perioada 12-16 Octombrie 2020, exclusiv în mediul virtual.Astfel, experți din ca...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4262, O: 466]