Stire 5 Aprilie 2021 FAIRsFAIRWeek

Workshop FAIRsFAIR

În săptămâna 7-15 aprilie, FAIRsFAIR va oferi persoanelor din cadrul proiectului precum și părților interesate externe oportunitatea de a lua contact cu toate lucrurile FAIR! Punctul culminant al săptămânii va fi evenimentul public din 13 aprilie, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele cheie și soluțiile pentru adoptarea FAIR.

FAIRsFAIR este unul dintre proiectele Orizont 2020 pentru implementarea Cloud-ului european pentru științe deschise (EOSC). Scopul său este de a furniza soluții practice pentru utilizarea principiilor de date FAIR pe parcursul întregului ciclu de viață al datelor de cercetare și de a încuraja cultura de date FAIR precum și adoptarea de bune practici în ceea ce privește transformarea datelor în FAIR. Recent proiectul a avut parte de o revizuire, astfel că în următoarele săptămâni și luni, eforturile de extindere și aprofundare a impactului FAIRsFAIR atât în cadrul rețelelor stabilite, cât și în afara acestora vor fi considerabil intensificate. Planurile includ implicarea activă în noua Asociație EOSC, o serie de evenimente naționale în întreaga Europă și evenimente pentru publicul universitar.

În plus față de numeroasele întâlniri închise pentru partenerii de proiect care sunt programate pentru acea săptămână, trei evenimente publice sunt pe ordinea de zi:
►FAIR Skills and Training workshop - by invitation only - 14 Aprilie
►FAIR Repository Support Programme workshop - 15 Aprilie

Participarea este gratuită, necesitând înregistrarea în prealabil aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
25 Mar 2021

Platforma - Open Research Europe

Comisia Europeană a lansat „Open Research Europe”, o platformă pentru publicarea lucrărilor științi...

22 Mar 2021

Initiative Citizen Science - Știința cu cetățenii

”Citizen Science” (Știința cu cetățenii) - este o formă de participare publică la proiecte de cercetare prin care cetăţenii sunt implicaţi în dife...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3894, O: 160]