17.01.2020

Stakeholder Workshop on Horizon Europe (2021-2027) Implementation

IMPORTANT: Consultări Comisia Europeană – potențiali participanți la Orizont Europa

Data: 22 ianuarie 2020, 9:30 h – 16:00 h

Locul: Universitatea ”Angel Kanchev", Centrul Kaneff”, din Ruse, Bulgaria.

Bulgaria și România sunt ultimele state membre UE cu care Comisia Europeană organizează consultări privind participarea la viitorul program-cadru Orizont Europa. Sunt invitate să participe persoanele cu experiență în H2020 și care vor participa și la apelurile Orizont Europa care se vor deschide la final de an 2020 sau început de an 2021

Detalii despre eveniment puteţi afla aici: events.research.gov.ro

Apel deschis PerMed 2020

În cadrul proiectului ERA-NET Cofund on Personalised Medicine - PerMed - a fost lansat apelul de proiecte 2020 care urmăreşte sprijinirea şi încurajarea proiectelor de cercetare translaţională, prin combinarea cercetării preclinice şi/sau clinice cu componente computaţionale.

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 5 martie 2020, ora 17:00 (CET).

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: uefiscdi.ro/permed;

Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Tel: +4021 302 38 63

Apel proiect NEURON - 2020

În cadrul proiectului NEURON ERA-NET Cofund a fost lansat apelul transnaţional pentru cercetarea europeană comună privind întreţinerea, întreţinerea şi refacerea sănătăţii umane - de o importanţă fundamentală şi prioritară la nivel mondial.

Apelul pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte de cercetare în cadrul proiectului NEURON are termen limită de depunere data de 10 martie 2020, ora 14:00 (CET).

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: www.neuron-eranet.eu/en/921.php;

Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Tel: +4021 302 38 63

Apel proiect ERA-MIN – 2020

Apelul pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte de cercetare în cadrul proiectului ERA-MIN are termen limită de depunere data de 12 martie 2020, ora 17:00 (CET).

Domeniul de aplicare al apelului comun este cercetarea bazată pe necesităţi privind materiile prime neenergetice şi neagricole care se adresează unuia sau mai multor domenii ale economiei circulare. Ca obiectiv general, cercetarea propusă ar trebui să demonstreze în mod clar potenţialul de a promova furnizarea, procesarea, producţia şi consumul durabil şi responsabil de materii prime primare şi secundare într-o economie circulară.

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: www.era-min.eu/joint-call/era-min-joint-call-2019

Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Tel: +4021 302 38 63

Apel Urban Accessibility and Connectivity (ENUAC)

Apelul ERA-NET Cofund Accesibilitate şi Conectivitate Urbană (ENUAC) are ca scop crearea şi testarea de noi soluţii pentru mobilitate urbană durabilă.

O iniţiativă de tip ERA-NET a JPI Urban Europe, finanţată în cadrul programului Orizont 2020 şi la care participă 16 ţări din Europa, apelul este deschis pentru o gamă largă de tipuri de proiecte, de la cercetare fundamentală până la inovare.

Procesul de selecţie se va realiza, conform calendarului, astfel:

Până pe data de 17 martie are loc depunerea propunerilor de proiecte. Ulterior, va urma etapa de depunere a propunerilor complete, termenul limită fiind 22 septembrie 2020.

Detalii despre apel şi condiţiile de participare sunt prezentate la adresa: uefiscdi.gov.ro/urban-accessibility-and-connectivity-en-uac.

Persoana de contact UEFISCDI:
Elena Simion
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro
Tel: +4021 307 19 93

Apel deschis proiect MANUNET III

În cadrul proiectului ERA-NET on Advanced Manufacturing Technologies (MANUNET III) a fost lansat apelul de proiecte 2020, direcţionat către proiecte transnaţionale de cercetare şi dezvoltare orientate spre procese de fabricaţie cu aplicaţii şi risc ridicat.

Termenul limită pentru trimiterea pre-propunerilor este 17 martie 2020, ora 12:00 (CET).

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: uefiscdi.ro/manunet-iii

Persoana de contact UEFISCDI:
Nicoleta Dumitrache
E-mail: nicoleta.dumitrache@uefiscdi.ro
Tel: +40 21 302 38 86

Apel proiect MarTERA – 2020

Apelul pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte de cercetare în cadrul proiectului „Maritime and Marine Technologies for a New ERA (MarTERA)” are termen de depunere 27 martie 2020, 17:00 CET.

Un proiect de tip ERA-NET finanţat în cadrul programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, MarTERA are ca scop consolidarea Spaţiului European de Cercetare (ERA) în domeniul tehnologiilor marine şi maritime, precum şi a dezvoltării „Economiei Albastre”.

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: uefiscdi.ro/martera;

Persoana de contact UEFISCDI:
Cristina Cotet
E-mail: cristina.cotet@uefiscdi.ro
Tel: +4021 302 38 843

Facilitarea accesului la date de cercetare şi a colaborării între cercetători prin intermediul Research Data Alliance (RDA)

Vă invităm să intraţi în comunitatea RDA Node România, unde are loc contactul comunităţii româneşti din cercetare-inovare cu iniţiativele RDA (The Research Data Alliance). În cadrul grupului veţi avea acces la informaţii relevante, rapoarte şi recomandări elaborate de RDA.

The Research Data Alliance (RDA) a fost lansată în 2013 de către Comisia Europeană, Fundaţia Naţionala de Ştiinţă a Guvernului Statelor Unite şi Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie şi Departamentul de inovare al guvernului Australian cu scopul de a construi o infrastructură socială şi tehnică prin care să se faciliteze accesul liber şi reutilizarea datelor de cercetare.

Viziunea RDA este cea potrivit căreia cercetătorii şi inovatorii colaborează şi schimbă în mod liber date prin intermediul noilor tehnologii pentru a aborda provocările majore ale societăţii. În prezent, RDA este reprezentată în Europa prin intermediul a 22 de "RDA Nodes". Înscrierea se face prin crearea unui cont pe site-ul RDA www.rd-alliance.org/user/register, iar aderarea la grupul RDA Node Romania se poate realiza aici: www.rd-alliance.org/groups/rda-romania.

De asemenea, ne puteţi urmări acţiunile desfăşurate în sfera open science atât în calitate de RDA Node Romania, cât şi ca parte a altor iniţiative şi proiecte naţionale şi internaţionale, pe pagina dedicată din site-ul UEFISCDI şi pe reţelele de socializare:

- Pagina de Facebook @OSH.byUEFISCDI

- Grupul de discuţii pe Facebook: fb.me/OShubRo;

- Pagina de Twitter: @ro_openscience

Persoane de contact UEFISCDI:
Alina Irimia
E-mail: alina.irimia@uefiscdi.ro

Marius Nicolaescu
E-mail: marius.nicolaescu@uefiscdi.roAdresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

 

Daca doriti sa nu mai primiti acest email va rugam sa ne contactati la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2020 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.