15.03.2018

Competiţie cooperare bilaterală România – Republica Populară Chineză

A fost lansat apelul comun România – Republica Populară Chineză pentru competiţia de proiecte de mobilitate.

Depunerea propunerilor de proiecte se face într-o singură etapă, până la data de 31 martie 2018, ora 16:00, utilizându-se platforma www.uefiscdi-direct.ro.

Textul apelului este disponibil la adresa: https://uefiscdi.ro/proiecte-mobilitati.

Persoană de contact UEFISCDI:
Adriana Niţu
E-mail: adriana.nitu@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 80 581

Apel deschis proiect WaterWorks 2017 Cofund

Primul apel din cadrul proiectului WaterWorks 2017 a fost lansat. Prin acest apel transnațional comun, ce se încadrează în aria tematică "Closing the Water Cycle Gap- Sustainable Management of Water Resources", prevăzută în Strategia de cercetare și inovare Water JPI, se urmăreşte realizarea unor proiecte de cercetare şi inovare care au ca scop sprijinirea politicii UE legate de resursele de apă (gestionare, consolidare, management durabil).

Textul apelului este disponibil în pagina proiectului: https://uefiscdi.ro/waterworks-2017.

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este: 24 aprilie 2018, ora 17:00 (CET).

Persoană de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 23 863

Apel pilot INNOVOUCHER

A fost lansat apelul pilot INNOVOUCHER, un nou model de program pentru cecuri de inovare care să sprijine schimbul transnațional de servicii suport pentru inovare în Europa.

Textul apelului este disponibil în pagina proiectului: https://uefiscdi.ro/innovoucher.

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este: 15 iunie 2018, ora 17:00 (CET).

Persoană de contact UEFISCDI:
Elena Simion
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

Internship @ Departamentul Proiecte Internaționale

UEFISCDI va derula un program de internship în domeniul inovării și antreprenoriatului inovativ, în cadrul Departamentului Proiecte Internaționale. Pentru acest program este vizat un număr de 2 participanţi.

Internii vor oferi sprijin în elaborarea de propuneri de proiecte și politici publice în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării și antreprenoriatului inovativ și vor fi implicați în elaborarea studiilor și livrabilelor din cadrul proiectelor internaționale în derulare.

Activitatea este prevăzută a începe pe 2 mai 2018, având o durată de 6 luni, cu posibilitatea de prelungire. Timpul de lucru este de 160 ore/lună.

Cei interesaţi pot transmite CV-ul și scrisoarea de intenție la adresa crew@cafeaneauadeinovare.ro până pe 25 martie 2018.

Persoană de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi
E-mail: marius.mitroi@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

Rezultatele studiului european EUROSTUDENT VI

A fost încheiată cea de-a şasea etapă de implementare a studiului european EUROSTUDENT. EUROSTUDENT VI şi-a propus să contribuie la stabilirea de structuri naţionale de monitorizare a dimensiunii sociale a învăţământului superior, în 28 de state din Europa. Principalele subiecte analizate au fost situaţia şi contextul actual al studiilor, condiţiile de viaţă, mobilitatea internaţională şi situaţia familială a studentului.

Rezultatele comparative la nivel european pentru implementarea etapei EUROSTUDENT VI sunt prezentate în raportul final al studiului EUROSTUDENT VI 2016–2018 | Synopsis of Indicators. Datele colectate în cadrul acestei etape sunt puse la dispoziţia celor interesaţi, baza online EUROSTUDENT VI poate fi accesată aici.

Pentru mai multe informaţii privind implementarea studiului EUROSTUDENT în România, accesaţi http://eurostudent.uefiscdi.ro/

Persoană de contact UEFISCDI:
Andreea Manea
E-mail: andreea.manea@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 903

Înscrieri deschise FameLab - cea mai importantă competiție internațională de comunicare a științei

Aflată la a zecea ediție în România, competiția FameLab se adresează tinerilor cu vârsta între 21 și 40 de ani care studiază sau lucrează în domeniul ingineriei, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii. Participanții trebuie să aibă abilități de prezentare și un nivel avansat de limba engleză.

Înscrierea la FameLab se poate face online, până pe 1 aprilie 2018, cu o prezentare video, sau prin participarea la una dintre preselecțiile regionale din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara. Calendarul preselecţiilor este disponibil aici.

Înscrierile se fac prin completarea formularului online de pe website-ul British Council. Concurenții selectați în urma etapelor regionale vor participa în finala națională din luna mai.

În România, proiectul este sprijinit de UEFISCDI, Editura Humanitas, Asociația Secular-Umanistă din România și de universitățile partenere în etapele regionale, precum și de partenerii media Radio România Cultural și Revista "Știință și Tehnică".

Pentru mai multe informații despre desfășurarea concursului în România și pentru înscrieri, vă rugăm să accesați website-ul British Council: www.britishcouncil.ro/famelab.Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

Daca doriti sa nu mai primiti acest email va rugam sa ne contactati la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2018 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.