UEFISCDI Newsletter | 21 Februarie 2020 | Îţi mulţumim că eşti unul dintre cei 22.664 de abonaţi
UEFISCDI a semnat un acord de colaborare cu InnoEnergy Central Europe

UEFISCDI a semnat pe 11 februarie un acord de colaborare cu InnoEnergy Central Europe.

“Suntem încântaţi de faptul că, în eforturile noastre de a atinge obiectivele ambiţioase ale României în domeniul energiei se alătură acum şi InnoEnergy Central Europe. Prin acest parteneriat ne propunem să creăm noi mecanisme de sprijin pentru proiectele de cercetare și inovare finanţate de UEFISCDI şi nu numai. Avem încrederea că prin accesul la reţeaua de experţi şi know-how a EIT InnoEnergy putem continua să accelerăm tranziția energetică în România şi facem un pas mai aproape de implementarea cu succes a planului Green Deal - pactul ecologic european de combatere a schimbărilor climatice”, a declarat Adrian Curaj, Directorul General UEFISCDI, cu ocazia semnării acordului. CITEŞTE MAI DEPARTE...

 

Apel proiect ICT-AGRI-FOOD

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor este: 3 martie 2020, ora 13:00 (CET)

Sectorul agroalimentar din Europa se confruntă cu provocări semnificative în echilibrarea cererii crescânde de produse alimentare (și în special a alimentelor cu consum intensiv de resurse) și a altor rezultate ale bioeconomiei cu o cerere din ce în ce mai mare a societății pentru un sistem agroalimentar cu impact mai puțin dăunător asupra mediului și cu efecte sociale pozitive. Schimbările structurale din sectorul agroalimentar european se accelerează sub influența cerințelor societății (crescând presiunea concurențială) a schimbarii dietelor, a schimbările demografice, a piețellor naționale și globale volatile, a salariile divergente și a noilor tehnologii.

Pentru soluționarea acestor provocări este necesară o abordare transnațională coordonată, care să utilizeze resursele financiare, intelectuale și structurale disponibile pentru a avea un efect maxim. Proiectul „ICT-AGRI-FOOD” va aborda această provocare prin combinarea resurselor financiare semnificative din programele de cercetare naționale sau regionale participante, cu fonduri UE pentru a implementa un apel de proiecte orientat către cercetare și inovare, cofinanțat de CE și unul până la trei apeluri suplimentare de proiecte fără co-finanțare din partea CE.

Aceste apeluri vor viza dezvoltarea de platforme TIC și soluții digitale bazate pe utilizarea datelor din întregul lanț alimentar pentru a atinge viziunea evidențiată mai sus.

Puteţi afla mai multe informaţii despre apelul pe: www.ictagrifood.eu/node/40178

Persoană de contact UEFISCDI:
Cristina Coteţ
Tel: 021 302 38 84
E-mail: cristina.cotet@uefiscdi.ro  

 

UEFISCDI a lansat white paper-ului "Provocări din trecut - Oportunităţi pentru viitor. Reflecţii asupra procesului de transfer tehnologic"

Documentul reflectă propuneri de acţiuni pentru consolidarea procesului de transfer tehnologic din România, desprinse în urma dezbaterilor conferinţei "Unlocking the Potential of Universities in Entrepreneurship". În primele zile de la publicare, raportul a fost descarcat de peste 2.500 de persoane interesate să afle concluziile experţilor prezenţi la eveniment.CITEŞTE MAI DEPARTE...

 

Save the date Tandem AERODays2020 Berlin 12-17 mai 2020

Fii parte din povestea #AeroDays2020!

Ești un tânăr cercetător? Îți place știința și știi că subiectul tău de cercetare este într-adevăr fascinant, dar oamenii încă nu au aflat asta? Alătură-te ILA Science Slam la #AeroDays2020, spune povestea ta și inspiră publicul cu ceea ce lucrezi. Trimite o scurtă descriere (paragraf scurt de 5 rânduri) până pe 1 martie 2020 la adresa de e-mail: lutz@bdli.de.

Evenimentul #AeroDays2020 va avea loc în perioada 12-17 mai 2020, Berlin AERODays2020, iar în cadrul acestuia se reunesc Berlin Aviation Summit și ILA Future Lab Forum.

Cele două evenimente – Berlin Aviation Summit și Forumul ILA Future Lab - vor avea loc pe parcursul ILA Berlin 2020 (Innovation and Leadership in Aerospace) - târgul internațional expozițional de inovații în industria aerospațială din Europa, la care se așteaptă un număr estimat de peste 150.000 de vizitatori.

12 Mai 2020: Berlin Aviation Summit

13-17 Mai 2020: Programul #AeroDays2020 pe scena Forumului ILA Future Lab (Sala 2_230) și evenimente conexe @ILA Biletele de acces la ILA Berlin 2020 se pot procura accesând: https://www.ila-berlin.de/en/tickets

Link unde este disponibila informatia: http://www.aerodays2020.eu/ 

Persoană de contact UEFISCDI:

Andreea Popa
Responsabil Proiect
andreea.popa@uefiscdi.ro

 

Cea mai apreciată postare pe Facebook!

Cu entuziasm şi pasiune pentru cercetare şi inovare postăm aproape zilnic pe pagina noastră de Facebook. Iată cea mai apreciată postare a noastră din luna februarie:

https://www.facebook.com/uefiscdi/posts/2700737840047898

 

 


Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

 

Daca doriti sa nu mai primiti acest email va rugam sa ne contactati la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2020 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.