UEFISCDI memorandum InnoEnergyHubRomania 2

UEFISCDI a semnat un acord de colaborare cu InnoEnergy Central Europe

UEFISCDI anunţă semnarea unui acord de colaborare cu InnoEnergy Central Europe. 

“Suntem încântaţi de faptul că, în eforturile noastre de a atinge obiectivele ambiţoase ale României în domeniul energiei, se alătură acum şi InnoEnergy Central Europe. Prin acest parteneriat ne propunem să creăm noi mecanisme de sprijin finanţate de UEFISCDI şi nu numai. Avem încrederea că prin accesul la reţeaua de experţi şi know-how putem continua să accelerăm tranziţia energetică în România şi facem un pas mai aproape de implementarea cu succes a planului Green Deal - pactul ecologic european de combatere a schimbărilor climatice”, a declarat Adrian Curaj, Directorul General UEFISCDI, cu ocazia semnării memorandumului. 

La rândul său, Christo Balinow, Business Development Director in InnoEnergy Central Europe, a precizat că “România face parte din planurile noastre strategice de dezvoltare în regiune, iar deschiderea acestui parteneriat între UEFISCDI şi InnoEnergy Central Europe reprezintă un mult-aşteptat pas înainte în ceea ce priveşte cooperarea cu România. Suntem încântaţi nu doar pentru că România este una dintre cele mai mari pieţe, dar apreciem totodată rolul important al UEFISCDI şi sprijinul acordat în dezvoltarea şi progresul ecosistemului de proiecte pe inovaţie şi energie”

InnoEnergy este reprezentat în România de un InnoEnergy Hub local coordonat de un consorţiu format din Iceberg+, Repom, Green Energy Cluster şi PATRES. 

“InnoEnergy va avea, în 2020, cel mai mare impact asupra ecosistemului din România. Memorandumul semnat astăzi vine în completarea altor veşti bune venite din partea hub-ului nostru. Astfel, InnoEnergy a anunţat recent prima investiţie într-o companie românească – Ringhel – şi este pe punctul de a da startul celei de-a doua ediţii a programului Primer – program de pre-accelerare InnoEnergy. Avem încrederea că în urma sprijinului oferit de InnoEnergy, România va deveni una dintre ţările cele mai inovatoare din Europa. Aşteptaţi şi veţi vedea”, a declarat Ionut Tata, Hub Manager InnoEnergy Romania.

Știri asociate:
22 Jan 2021

Sesiune de training - proiect NI4OS Europe - National Initiatives for Open Science in Europe

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI)...

20 Jan 2021

UEFISCDI a lansat două studii dedicate echităţii în învățământul superior | DOWNLOAD

UEFISCDI a publicat studiile "Politici publice privind echitatea în învățământul superior:...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3876, O: 466]