Banner articol Noutati

Apel deschis propuneri workshop-urile exploratorii Conferință Smart diaspora:diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei - 2023

Conferința ”Smart diaspora - diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei” își propune să creeze un spațiu al dialogului și al colaborării între cercetători români, indiferent de locul unde trăiesc și lucreză, continuând seria întâlnirilor comunității științifice românești din țară și străinătate începută în anul 2008.

Între 10 și 13 aprilie 2023, o nouă ediție va fi organizată la Timișoara, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, de Alianța Timișoara Universitară (ATU), UEFISCDI cu participarea Academiei Române.

În cadrul conferinței sunt prevăzute o serie de workshop-uri exploratorii ce au ca scop crearea mediului propice inițierii de colaborări științifice între cercetători români și cei din diasporă, în vederea abordării și promovării unor direcții noi de cercetare și implicarea studenților, doctoranzilor și tinerilor cercetători în activități științifice de actualitate pe plan internațional.

Apelul pentru depunerea propunerilor de workshop-uri exploratorii, de către reprezentanții comunității academice și științifice, este deschis până pe data de 9 decembrie 2022.  Propunerea trebuie să se încadreze în una dintre tematicile principale:
  • știința la frontiera cunoașterii;
  • frontieră tehnologică și inovare;
  • provocarea digitalului;
  • sustenabilitate, securitate și reziliență pentru cetățeni și comunități;
  • antreprenoriat (social, tehnologic, cultural);
  • știința cu toți și pentru toți în societate și pentru societate;
  • universități europene prin ochii smart diaspora;
  • sectorul neguvernamental - provocări de cercetare.
Propunerile de workshop-uri, în formatul disponibil aici, se transmit la adresa: diaspora2023@uefiscdi.ro.
Mai multe detalii
Știri asociate:
24 Nov 2022
01 Nov 2022

Evenimente și campanii proiecte Granturi SEE și Norvegiene

O serie de evenimente și campanii dedicate comunității științifice internaționale precum și activităților de implicare a cetățenilor în cerce...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3717, O: 161]