Comisia Europeană

Din 2018, 29 de țări (toate statele membre ale UE, Norvegia și Lichtenstein) și Comisia Europeană și-au unit forțele pentru a forma Parteneriatul European Blockchain (EBP), ce presupune realizarea unei infrastructuri europeane de servicii Blockchain (EBSI), valorificată în crearea de servicii transfrontaliere pentru administrațiile publice și ecosistemele lor, în vederea verificării informațiilor și oferirii unor servicii de încredere.

În cadrul acestui parteneriat UEFISCDI, împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara, au implementat în perioada 2021-2023 proiectul:
___________________________________________________________________________________________________

UEFISCDI a fost coordonator al contractului de servicii, derulat în perioada ianuarie 2016 - iunie 2017, finanțat de Comisia Europeană, “Study on the impact of admission systems on higher education outcomes” – EAC-2015-0470, în parteneriat cu Higher Education Strategy Associates (HESA, Canada) si Institute for Education and Socio-Economic Research (FiBS, Germania). Pro

Scopul principal al contractului de servicii EAC-2015-0470 l-a constituit elaborarea unui studiu privind impactul sistemelor de admitere în învățământul superior asupra rezultatelor învățării. Studiul a urmărit maparea politicilor și strategiilor naționale privind implementarea unor sisteme de admitere deschise, selective sau mixte de acces în învățământul superior, evidențierea corelațiilor între sistemele de admitere și rezultatele învățării, precum și exemple de bune practici la nivelul sistemelor de acces prin utilizarea diverselor modele de admitere.
Printre rezultatele obținute în studiu se numără o tipologie a sistemelor de admitere în învățământul superior, o serie de recomandări adresate factorilor decizionali și instituțiilor de învățământ, dar și studii de caz detaliate pentru opt state europene.

Studiul este acum disponibil pentru cei interesați, fiind publicat pe pagina oficială a Comisiei Europene, aici: https://publications.europa.eu/s/dyym.

___________________________________________________________________________________________________

Programul de cooperare INTERREG EUROPE urmăreşte îmbunătăţirea punerii în aplicare a politicilor şi programelor de dezvoltare regională, în principal a programelor din cadrul obiectivului privind investiţiile pentru creştere economică şi a locurilor de muncă şi, dacă este cazul, a programelor din cadrul obiectivului CTE prin promovarea schimbului de experienţă şi a învăţării de noi politici, în randul actorilor de interes regional.

În cadrul acestui instrument de finanţare UEFISCDI a derulat proiectul:


https://uefiscdi.gov.ro/comisia-europeana
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.1935, O: 128]