Second Swiss Contribution


Cea de-a doua Contribuție Elvețiană în România continuă consolidarea legăturilor politice, economice și culturale dintre Elveția și statele membre ale UE. În cazul României, programul de cooperare se va concentra atât pe programe în domeniul social, cu accent pe zonele rurale şi slab dezvoltate, cât și în domeniile educației și cercetării, siguranței și securității publice, sănătății, dezvoltării durabile și eficienței energetice.

În cadrul Programului Cercetare a fost dezvoltat instrumentul de finanțare - MAPS: Multilateral Academic Projects prin care cercetetătorii din Elveția și colegii lor din Bulgaria, Croația, Polonia, România și Ungaria implementează Proiecte Comune Multilaterale de Cercetare, de interes pentru părțile implicate.

Propunerile de proiecte implică un parteneriat format dintr-o instituție din România, alături de o instituție din Elveția și cel puțin una din instituțiile gazdă eligibile din celelalte țări implicate în program (Bulgaria, Croația, Polonia și Ungaria).

Competiția MAPS este organizată de SNSF (Swiss National Science Foundation), în calitate de Operator Componentă Program, alături de UEFISCDI - Partener de Măsură Suport și Ministerul Cercetării,Inovării și Digitalizării (MCID), în calitate de Operator de Program Cercetare din România.
Un webinar adresat cercetătorilor interesați să aplice pentru competiția MAPS a fost organizat pe data de 11 aprilie 2024, la ora 14:00 (CET).
Prezentarea este disponibilă aici


Monica CRUCERU
Coordonator program
Telefon:
+40 21 30 80 561
Fax:
+40 21 311 59 92
monica.cruceru@uefiscdi.ro
Știri asociate:
30 May 2024

Apel Proiecte Comune Multilaterale de Cercetare - actualizare condiții eligibilitate România

Au fost actualizate condițiile de eligibilitate pentru instituțiile gazdă din România (anexa 2), în cadrul apelulu...

02 Apr 2024

Lansare apel Second Swiss Contribution - Program Cercetare

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), în calitate de

https://uefiscdi.gov.ro/second-swiss-contribution
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3401, O: 137]