Cea de-a doua Contribuție Elvețiană în România continuă consolidarea legăturilor politice, economice și culturale dintre Elveția și statele membre ale UE. În cazul României, programul de cooperare se va concentra atât pe programe în domeniul social, cu accent pe zonele rurale şi slab dezvoltate, cât și în domeniile educației și cercetării, siguranței și securității publice, sănătății, dezvoltării durabile și eficienței energetice.
În cadrul Programului Cercetare a fost dezvoltat instrumentul de finanțare - MAPS: Multilateral Academic Projects prin care cercetetătorii din Elveția și colegii lor din Bulgaria, Croația, Polonia, România și Ungaria implementează Proiecte Comune Multilaterale de Cercetare, de interes pentru părțile implicate.
Propunerile de proiecte implică un parteneriat format dintr-o instituție din România, alături de o instituție din Elveția și cel puțin una din instituțiile gazdă eligibile din celelalte țări implicate în program (Bulgaria, Croația, Polonia și Ungaria).
Competiția MAPS este organizată de SNSF (Swiss National Science Foundation), în calitate de Operator Componentă Program, alături de UEFISCDI - Partener de Măsură Suport și Ministerul Cercetării,Inovării și Digitalizării (MCID), în calitate de Operator de Program Cercetare din România.
- Anexă 2 - condiții eligibilitate România - actualizat NEW
1.2. Institutional requirements for the submission of proposals (Romanian host in-stitution)
a) The project is implemented in a Romanian research organization (public or private), respectively university, research institutes/centers, and also non-profit research institutions, hereinafter referred to as the RO host institution. The RO host institution cannot be an enterprise, in the sense of state aid legislation; - Document de apel actualizat la anexă 2 ”Eligibility Bulgaria”
- Document de apel
Declarații și CV responsabil proiect din România:
- D1: Declarație privind nefinanțarea din alte surse, certificarea legalității și corectitudinea informațiilor transmise
- D2: Declarație pe propria răspundere a instituției gazdă privind încadrarea în definiția organizației de cercetare
- D3: Declarație pe propria răspundere privind eligibilitatea financiară a instituției gazdă
- D4: Declarație pe propria răspundere a instituției gazdă prin care se certifică acceptarea implementării proiectului în instituție
- D5: Declarație TVA
- Declarație de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal
- CV responsabil proiect (structurat pe format SNSF)
Identificare parteneri:Platforma de brokerage disponibilă la adresa:
https://roch.brokerage.uefiscdi-direct.ro
Calendar:
Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte de către responsabilul de proiect din Elveția, pe platforma
mySNSF, este
1.07.2024.
Platforma pentru depunerea documentelor solicitate responsabilului de proiect din România este disponibilă la adresa
www.uefiscdi-direct.ro, până la data de
3.07.2024 (ora 16:00).
Notă: Aplicantul din România este responsabil pentru încărcarea aceleași propuneri de proiect, depusă în sistemul electronic al SNSF, de către partenerul elevețian.
Un webinar adresat cercetătorilor interesați să aplice pentru competiția MAPS a fost organizat pe data de
11 aprilie 2024, la ora 14:00 (CET).
Prezentarea este disponibilă
aici
Monica CRUCERU
Coordonator program
Telefon:
+40 21 30 80 561
monica.cruceru@uefiscdi.ro