banner OS

Cartea Albă a Tranziției către Știința Deschisă (2023-2030)

În cadrul proiectului „Creșterea capacității sistemului CDI de a răspunde provocărilor globale. Consolidarea capacității anticipatorii de elaborare a politicilor publice bazate pe dovezi” - SIPOCA592 a fost elaborat Documentul Strategic privind Cadrul Dezvoltării Științei Deschise în România Cartea Albă a Tranziției către Știința Deschisă (2023-2030).

Rezultatul unui proces complex de documentare, colaborare cu organizații și experți internaționali în domeniu, dar și consultari la nivel national cu comunitatea academică, de cercetare, dezvoltare și inovare, “Cartea Albă a Tranziției către Știința Deschisă (2023-2030)” definește obiectivele și propune acțiuni necesare pentru implementarea viziunii dedicate științei deschise în România prin corelarea cu prevederile și evoluțiile internaționale.

Un sprijin, la nivel național, pentru tranziția cătra știința deschisă îl reprezintă portalul național dedicat științei deschise www.open-science.ro, pe care UEFISCDI îl dezvoltă cu scopul de a conecta comunitatea academică, de cercetare, dezvoltare și inovare la dinamica evoluțiilor internaționale, oferind informații coerente și resurse necesare ghidării în implementarea cadrului strategic.
Știri asociate:
06 Feb 2023

Raportul anual SPARC Europe 2022

SPARC Europe a publicat Raportul Anual 2022, acesta cuprinde informații despre:• SPARC Europe ...

03 Feb 2023

Conferința Națiunilor Unite pentru Știința Deschisă

Cea de-a treia Conferință a Națiunilor Unite pentru știință deschisă, va avea loc în perioada 8-10 februarie 2023 (între orele 9.00 și 13.30, ora N...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4195, O: 148]