Stire 25 Ianuarie 2023 RDA calls

Research Data Alliance - RDA Call

Research Data Alliance (RDA), în cadrul proiectului EOSC Future, a lansat un apel pentru propuneri de proiecte cu tema: ”Optimising (RDA) Open Science Frameworks and Guidelines in the context of EOSC”.

În cadrul acestui apel sunt invitați să aplice grupuri de cercetători, inclusiv grupuri RDA, pentru a demonstra modul în care conceptele și soluțiile de partajare a datelor dezvoltate de RDA pot fi reutilizate, optimizate și implementate în contextul EOSC, în special în contextul ”European Open Science Cloud (EOSC) Portal Catalogue and Marketplace”. EOSC construiește o infrastructură federată pentru a sprijini producția de date de cercetare din Europa și lucrează pentru a permite descoperirea și reutilizarea datelor de cercetare FAIR. În acest context, RDA joacă un rol-cheie pentru a sprijini căile noi și existente de partajare a datelor de cercetare. Multe specificații există deja în RDA pentru partajarea datelor și acestea pot fi perfecționate și dezvoltate în continuare prin intermediul acestui apel.

În cadrul apelului vor fi acordate până la 2 granturi, fiecare cu maximum 12 500 EUR.

Aplicațiile sunt deschise până pe 20 februarie 2023, ora 16.00 CET.

Alte criterii și condiții sunt detaliate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
19 Jul 2024

GA4GH și RDA promovează schimbul responsabil de date

Alianța globală pentru genomică și sănătate (GA4GH) și Research Data Alliance (RDA) au semnat recent unmemorandum de înțelegere (MoU) pentru a-și anunța intenția de a-și coordona e...

02 Feb 2024

RDA's 22nd Plenary Meeting

În perioada 14-23 Mai 2024 va avea loc cea de-a 22-a sesiune plenară RDA ce se desfășura online!

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.244, O: 133]