Stire 28 Septembrie 2021 Science Europe new strategi

Science Europe - Plan Strategic 2021-2026

Science Europe a publicat noul său Plan Strategic 2021-2026, care prezintă modul în se va coordona elaborarea politicilor Spațiului European de Cercetare (ERA) construind astfel cel mai puternic ecosistem de cercetare în beneficiul științei și societății. Publicația prezintă o viziune actualizată, misiune, valori și un set de priorități strategice.

Știința generează cunoștințe mai repede decât oricând. Colaborarea transfrontalieră îmbunătățită și Știința deschisă facilitează schimbul rapid de date și cunoștințe. Activitatea științifică și metodele de cercetare evoluează continuu. Capacitatea sistemului de cercetare și dezvoltare pentru a aborda probleme științifice complexe crește din ce în ce mai mult. Pentru a se adapta la acest sistem într-o schimbare permanentă, noua viziune a Science Europe este de a crea un Spațiu European de Cercetare (ERA) cu condiții optime pentru a sprijini sisteme solide de educație, cercetare și inovare în care știința este o componentă puternică și de încredere a dezvoltării economice, de mediu și sociale durabile.

Informații suplimentare pot fi accesate aici.
Știri asociate:
16 Aug 2022

Strategia pentru Știința Deschisă - Republica Letonia

Ministerul Educației și Științei din Republica Letonia a publicat strategia pentru știința deschisă (varianta în limba engleză) aferentă perioadei ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6728, O: 160]