lucram de acasa

UEFISCDI își continuă activitatea #deacasă

Respectând ordonanțele introduse de autorități, respectiv Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, UEFISCDI anunță faptul că angajații instituției își desfășoară activitatea de acasă.

În aceste momente, folosim și mai mult în avantajul nostru digitalizarea și tehnologia. Pentru a nu afecta în niciun fel activitățile și proiectele, și pentru a depăși provocările legate de comunicare, folosim diferite aplicații prin intermediul cărora continuăm să lucrăm în echipă și să avem contact cu partenerii și colaboratorii noștri. 

La fel ca mii de alți profesioniști dintre cele mai mai diverse domenii, folosim Zoom, Skype sau Teams (aplicații de videoconferințe). Beneficiem de avantajul de a avea, deja, toate activitățile specifice fiecărui departament disponibile online, de la distanță. Grație echipei noastre de IT care a dezvoltat în timp acest sistem, putem avea acces de oriunde am fi.

Dincolo de tehnologie, ceea ce ne avantajează rămâne echipa UEFISCDI. Mereu deschisă la nou și pregătită să își adapteze modul de lucru la contexte și tehnologii diferite, echipa UEFISCDI are încrederea că își va continua activitatea în același ritm, fără întârzieri sau alte turbulențe. 

Un pas înainte spre digitalizare

Dat fiind contextul pe care îl traversăm, subliniem din nou importanța folosirii semnăturii electronice. De altfel, este obiectivul nostru ca instituție să devenim paperless și să creștem gradul de digitalizare în activitatea noastră curentă. O semnătură electronică asigură mobilitate și accesibilitate, este sigură, iar astfel de momente fără precedent pe care le traversăm acum arată cât de importante sunt instrumentele care ne permit să asigurăm continuitate activității noastre, chiar și de la distanță.

Trebuie să precizăm, totuși, că este posibil ca în anumite situații timpul de răspuns să fie mai mare. De asemenea, sunt situații în care o conexiune mai lentă la Internet, ori alte elemente externe, să afecteze la rândul lor modul de lucru. 

Solidari și mereu în căutare de soluții

Nu în ultimul rând, biroul de acasă este cea mai mare atracție a copiilor pentru care muncim și pe care ne dorim să îi știm în siguranță. Astfel, avem încrederea că, dacă ne veți suna, veți înțelege zgomotele de pe fundal. Iar dacă e-mail-ul nostru vine mai târziu decât v-ați fi dorit, să aveți încrederea am făcut tot posibilul să vă răspundem cât mai repede.

Recomandarea noastră în aceste momente este de a căuta soluții pentru a ne adapta contextului, de a avea răbdare și de a rămâne solidari și toleranți.
Știri asociate:
26 Nov 2020

Workshop e-Infrastructures in support of addressing societal challenges

Workshopurile e-IRG atrag factorii de decizie și finanțatorii, furnizorii și cercetătorii de infrastructură electronică atât la nivel n...

26 Nov 2020

Vă invităm la SOL-2020 Matchmaking Day, 10 decembrie 2020

Pe 10 decembrie 2020, on-line, în intervalul orar 10:00 – 13:00, zece consorții își prez...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4185, O: 466]