Stire 27 Septembrie 2021 RDA webinars

Webinar - Supporting Interdisciplinary Sample Data Discovery, Integration, and Reuse

Evenimentul ESIP / RDA Physical Samples programat în 7 octombrie 2021 va explora abordările actuale și planificate pentru a sprijini descoperirea, integrarea și reutilizarea datelor din perspectiva experților în date în geoștiință, genomică și biodiversitate.

Există o nevoie crescândă de a sprijini gestionarea, descoperirea și reutilizarea datelor eșantionului fizic pentru muncă interdisciplinară. De fapt, multe proiecte științifice utilizează o varietate de tipuri de eșantioane biologice și de mediu pentru a ajuta la abordarea interdisciplinară a problemelor, cum ar fi cele care implică procesele ecosistemice. O abordare unificată de raportare a informațiilor de bază despre eșantioane și instrumente de căutare federate poate, prin urmare, să faciliteze descoperirea eșantionului, accesul, sinteza datelor și cercetarea interdisciplinară.

Webinarul va fi de interes pentru cercetătorii care lucrează cu o varietate mare de tipuri de eșantioane (de exemplu, biologice și de mediu) și / sau eșantioane de date interdisciplinare precum și pentru managerii de date care ajută la curățarea eșantioanelor și seturilor de date interdisciplinare pentru depozite.

Informații suplimentare precum și formularul de înregistrare pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
02 Feb 2024

RDA's 22nd Plenary Meeting

În perioada 14-23 Mai 2024 va avea loc cea de-a 22-a sesiune plenară RDA ce se desfășura online!

16 Jan 2024

RDA Around the World Pilot webinar: RDA France

Secretariatul RDA, în coordonare cu RDA Europe, planifică o serie de webinarii "pilot" care să evidențieze activitățile membrilor regionali ai RDA, precum și ma...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2349, O: 133]