Stire 27 Septembrie 2021 RDA webinars

Webinar - Supporting Interdisciplinary Sample Data Discovery, Integration, and Reuse

Evenimentul ESIP / RDA Physical Samples programat în 7 octombrie 2021 va explora abordările actuale și planificate pentru a sprijini descoperirea, integrarea și reutilizarea datelor din perspectiva experților în date în geoștiință, genomică și biodiversitate.

Există o nevoie crescândă de a sprijini gestionarea, descoperirea și reutilizarea datelor eșantionului fizic pentru muncă interdisciplinară. De fapt, multe proiecte științifice utilizează o varietate de tipuri de eșantioane biologice și de mediu pentru a ajuta la abordarea interdisciplinară a problemelor, cum ar fi cele care implică procesele ecosistemice. O abordare unificată de raportare a informațiilor de bază despre eșantioane și instrumente de căutare federate poate, prin urmare, să faciliteze descoperirea eșantionului, accesul, sinteza datelor și cercetarea interdisciplinară.

Webinarul va fi de interes pentru cercetătorii care lucrează cu o varietate mare de tipuri de eșantioane (de exemplu, biologice și de mediu) și / sau eșantioane de date interdisciplinare precum și pentru managerii de date care ajută la curățarea eșantioanelor și seturilor de date interdisciplinare pentru depozite.

Informații suplimentare precum și formularul de înregistrare pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Sep 2023

Webinar - The Role of Artificial Intelligence in Building Responsible Open Science Infrastructures

Ca parte a celebrării celei de-a 10-a aniversări a RDA, în luna septembrie 2023 sunt programate o serie de eveni...

03 Aug 2023

International Data Week 2023

“International Science Council’s Committee on Data” – CODATA, “World Data System” - WDS și ”Research Data Alliance” - RDA vor organiza ”International Data Week 2023: ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3505, O: 133]