Banner articol Noutati

Aparițe volum: European Higher Education Area 2030: Bridging Realities for Tomorrow’s Higher Education

Conferința Cercetătorilor Procesului Bologna – Bologna Process Researchers’ Conference a devenit un punct de referință pentru cercetătorii europeni și nu numai. De mai bine de 10 ani, evenimentul oferă un spațiu interactiv pentru dezbateri provocatoare pe cele mai importante subiecte din învățământul superior european, iar concluziile principale sunt prezentate decidenților de la nivelul Spațiului European al Învățământului Superior (SEIS). Rezultatele ediției din 2024 sunt acum disponibile publicului larg în cel mai nou volum științific, publicat în regim open access la editura Springer: European Higher Education Area 2030: Bridging Realities for Tomorrow’s Higher Education.

Lucrările prezentate în publicație abordează tematici relevante pentru Procesul Bologna, precum:
  • Internaționalizarea învățământului superior: bune practici, abordări inovatoare sau perspective teoretice noi asupra internaționalizării învățământului superior, fie la nivel instituțional, fie la nivel național, în contextul ultimelor evoluții europene.
  • Acces, echitate și angajabilitate: inițiative menite să asigure o mai bună incluziune a tuturor studenților, monitorizarea concretă a dimensiunii sociale și elaborarea de politici bazate pe dovezi în acest domeniu, precum și dezvoltarea competențelor dedicate pentru angajabilitate în noile contexte societale.
  • Valori fundamentale la nivelul SEIS: bune practici în definirea și monitorizarea valorilor fundamentale – 1ibertatea academică, responsabilitatea publică a învățământului superior și pentru învățământul superior, autonomia instituțională, participarea studenților și a personalului la guvernanța învățământului superior și integritatea academică –, dar și provocări legate de practicile existente în contextul războiului din Ucraina și al pandemiei de COVID-19.
  • Impactul digitalizării educației: integrarea tehnologiilor digitale în metodologiile de predare, adaptarea experiențelor de învățare, dar și provocările generate de inteligența artificială, inclusiv în ceea ce privește utilizarea etică a acestora.
  • Metode inovatoare de învățare și predare: prezentarea unor abordări pedagogice și modele curriculare noi, adaptate nevoile educaționale în continuă schimbare, care să genereze valoare adăugată pentru studenți și societate.
Volumul European Higher Education Area 2030: Bridging Realities for Tomorrow’s Higher Education este cel mai recent din colecția Springer dedicată învățământului superior și Procesului Bologna.
Știri asociate:
03 Mar 2025

UEFISCDI publică Planul de Acțiune pentru CoARA

UEFISCDI anunță publicarea Planului său de Acțiune pentru CoARA (2025-2028). Acest document ilustrează acțiunile princ...

09 Dec 2024

Dialoguri M100

Sub deviza "Niciun oraș nu este lăsat în urmă," seria de podcasturi "Dialoguri M100" oferă ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI