Stire 2 August 2021 Help build EOSC

Aplicati pentru EOSC Future User Group

Proiectul EOSC Future a demarat procesul de cooptare a cercetătorilor și actorilor interesați, din toate domeniile științifice, pentru a sprijini îndeaproape dezvoltarea EOSC.

Astfel, proiectul EOSC Future și-a propus dezvoltarea unui cadru care să conțină seturi de date de cercetare și alte rezultate interoperabile ale cercetării, inclusiv publicații și coduri, servicii de date profesionale și acces la resurse de calcul și stocare și servicii precum, descoperirea și arhivarea datelor. Acesta va crea un „system of systems” care va sprijini cercetătorii europeni în gestionarea întregului ciclu de viață al datelor: de la partajarea, gestionarea și exploatarea propriilor date până laidentificarea, reutilizarea și recombinarea seturilor de date ale altora.

Pentru a atinge acest obiectiv, EOSC Future dorește să atragă un grup de utilizatori EOSC (EOSC Future User Group) care va oferi informații și feedback cu privire la soluțiile dezvoltate de proiect și va promova realizările pe întreaga durată a acestuia (până în septembrie 2023).

Sunteți invitați să vă depuneți aplicația până la data de 15 septembrie 2021.

Informații suplimentare pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
20 Jan 2022

Apeluri deschise RDA - EOSC

Pe parcursul proiectului EOSC Future, ”Research Data Alliance” - RDA lansează o serie de apeluri pentru a permite dezvoltarea, integrarea și preluarea serviciilor ”European Open ...

17 Jan 2022

Workshop - Designing EOSC training programmes for institutions

Alăturați-vă unui atelier de brainstorming EOSC Future privind proiectarea unui program practic de formare EOSC pentru instituții. Acesta va avea l...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4078, O: 160]