Stire 20 Noimbrie 2020 Cambridge Week

#Cambridge Data Week

Reutilizarea datelor este unul dintre elementele principiilor FAIR și a fost susținută mult timp ca un beneficiu central al partajării datelor, permițând accesul terțelor părți la o multitudine de cercetări și eficientizând finanțarea cercetării prin eliminarea necesității de a dubla munca. Astfel, specialiști în domeniu se vor reuni în cadrul #CambridgeDataWeek pentru a analiza starea actuală în ceea ce privește reutilizarea datelor, ce pot face cercetătorii pentru a crește potențialul de reutilizare a datelor lor și posibila dezvoltare viitoare a reutilizării datelor.

Parte a #CambridgeDataWeek evenimentul din 24 noiembrie, abordează prin prezentarea ”Does Humankind need Persuasion Bots?” o tema de actualitate: ar trebui datele de cercetare folosite pentru a alimenta algoritmi persuasivi? Răspunsul la această întrebare este relevant în drumul nostru de a construi o Știință Deschisă durabilă și de a spori colaborarea cu industriile.

Informații suplimentare despre eveniment, formularul de înregistrareprecum și agenda acestuia pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Feb 2021

Sondaj Citizen science - proiect CS Track

În cadrul proiectului CS Track, aferent programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, au fost demarate o serie de activități pentru a disemina bune practici și pentru ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3977, O: 160]