Stire 4 Decembrie 2020 masuri sharing Comisia Europeana

Comisia Europeană - noi măsuri pentru data sharing

Pentru a exploata mai bine potențialul creșterii volumului de date într-un cadru european de încredere, Comisia Europeană a propus noi reguli privind guvernanța datelor. Regulamentul va facilita transferul de date în interiorul Uniunii Europene precum si intersectorial, cu scopul creării de valoare adaugata pentru societate și pentru a crește controlul și increderea atât a cetățenilor și companiilor cu privire la date, dar și pentru a oferi un model alternativ la nivel european privind practica gestionării datelor din cadrul platformelor mari de tehnologie.

”Definim astăzi o abordare europeană cu privire la transferul datelor. Noile reglementări vor facilita încrederea și fluxul de informații intersectorial dar și la nivelul statelor membre punând la un loc toți actorii care generează volumul de date. Având în vedere creșterea rolului pe care îl are volumul de date industriale în economia noastră, Europa are nevoie de o Piață Unică deschisă și totodată suverană pentru date. Însoțite de investițiile potrivite și de infrastructurile cheie, noile reglementări vor ajuta Europa să devină cel mai important continent al datelor la nivel global.” a declarant Thierry Breton comisarul european pentru Piața Internă.

Informații suplimentare și documentul integral cu noile reglementări pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
22 Feb 2021

Sondaj Citizen science - proiect CS Track

În cadrul proiectului CS Track, aferent programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, au fost demarate o serie de activități pentru a disemina bune practici și pentru ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.397, O: 160]