Stire 14 Iunie 2022 Webinar Diamond Open Access

Diamond OA community webinar

Science Europe, coAlition S, OPERAS și ANR organizează joi, 7 iulie, între orele 14.00-15.30 CEST cel de-al doilea webinar Diamond Open Access adresat comunității.

Acest eveniment va facilita discuțiile dintre organizațiile și persoanele care au susținut “Planul de acțiune pentru DOA”. De la lansarea sa la începutul lunii martie, Planul de acțiune a fost aprobat de aproape 100 de organizații și peste 70 de persoane.

Astfel, în cadrul acestui al doilea webinar se vor continua discuțiile legate de opiniile și așteptările comunității cu privire la viitorul proces de consolidare a ecosistemului ”Diamond Open Access – DOA”. Evenimentul va prezenta și bunele practici din comunitate, inclusiv Next Generation Library Publishing Project, Redalyc-AmeliCA și PsychOpen.

Cei mai importanți actori în domeniul accesului liber (open acess – OA) și a științei deschise (open science - OS) și-au unit eforturile și expertiza pentru a da naștere unei noi inițiative în scopul sprijinirii publicării în regim „Diamond Open Access” (DOA). Astfel, ANR, cOAlitia S, OPERAS și Science Europe au elaborat “Planul de acțiune pentru DOA” pentru care și-a manifestat susținerea, încă de la lansare, și UEFISCDI.

Înregistrarea este disponibilă accesând link-ul următor aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
27 Jun 2022

Raportul tematic: Ensuring Good Practices and Impacts

Raportul tematic: Ensuring Good Practices and Impact elaborat în cadrul Policy Support Facility - Mutual Learning Exerc...

22 Jun 2022

Lansare Apel: Women TechEU

Comisia Europeană a lansat cel de-al doilea apel Women TechEU, care urmează unui prim pilot de succes desfășurat în 2021. În acest an, până la 130 de start-up-uri de deep-tech con...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4411, O: 160]