Stire 28 Ianuarie 2021 proiecte Citizen Science

Eveniment proiecte ”Citizen Science”

În cadrul evenimentului organizat de către Agenția Executivă de Cercetare a Comisiei Europene, 16 proiecte privind știința cu cetățenii, finanțate în cadrul programului „Știință cu și pentru societate” Orizont 2020, s-au alaturat pentru a facilita interacțiunea și a exploata sinergiile dintre proiecte și pentru a colecta feedback-ul politicilor.

Evenimentul a constat în sesiuni de prezentare a proiectelor; schimb de bune practici; discuții despre evaluarea impactului; aspecte esențiale ale colaborării, oportunităților de învățare și feedback politic, inclusiv cu privire la finanțarea în cascadă pentru a ajunge la comunitățile locale, la implicarea grupurilor vulnerabile și la acțiunile pe care decidenții politici și finanțatorii cercetării le-ar putea lua pentru a stimula știința cu cetățenii.

„Acest eveniment este oportun, întrucât Comisia Europeană tocmai a lansat Comunicarea privind Spațiul European de Cercetare în care sunt promovate legături mai strânse între știință și societate” a declarat Signe Ratso, Directorul general adjunct al DG R&I.

Informații suplimentare despre evenimet pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
05 Apr 2021

Workshop FAIRsFAIR

În săptămâna 7-15 aprilie, FAIRsFAIR va oferi persoanelor din cadrul proiectului precum și părților interesate externe oportunitatea de a lua contact cu toate lucrurile FAIR! Punctul culmi...

25 Mar 2021

Platforma - Open Research Europe

Comisia Europeană a lansat „Open Research Europe”, o platformă pentru publicarea lucrărilor științi...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.367, O: 160]