Stire 4 mai HPE

Hewlett Packard Enterprise – HPE - acces gratuit la tehnologii

Sub un mesaj provocator și motivațional :”în momente ca acestea, cooperarea este mai importantă decât concurența” - Hewlett Packard Enterprise – HPE - s-a alăturat coaliției internaționale - Open COVID Pledge, acordând acces gratuit la toate tehnologiile sale brevetate în scopul diagnosticării, prevenirii și tratării COVID-19. 

Brevete de la HPE ajută deja organizațiile din întreaga lume să lupte împotriva pandemiei COVID-19:
• Cercetătorii din întreaga lume folosesc tehnologiile HPE de supercomputing și inteligență artificială (AI) pentru a avansa în diagnosticul sau tratamentul COVID-19, inclusiv prin intermediul consorțiului COVID-19 High Performance Computing Consortium.
• Tehnologiile Wi-Fi și serviciile bazate pe locație furnizate de HPE sunt esențiale pentru înființarea rapidă a clinicilor și spitalelor pop-up, cum a fost și cazul clinicii ”plutioare” GNV Splendid, din Genoa, Italia.
• Microscopia crio-electronică este o tehnologie avansată care poate scurta timpul până la descoperirea și dezvoltarea medicamentelor. Sistemele integrate de calcul și stocare HPE Apollo elimină blocajele ce pot să atară în procesul de transfer al datelelor de la microscop spre analiză.

Informații suplimentare despre inițiativele HPE puteți găsi accesând 
Mai multe detalii
Știri asociate:
05 Apr 2021

Workshop FAIRsFAIR

În săptămâna 7-15 aprilie, FAIRsFAIR va oferi persoanelor din cadrul proiectului precum și părților interesate externe oportunitatea de a lua contact cu toate lucrurile FAIR! Punctul culmi...

25 Mar 2021

Platforma - Open Research Europe

Comisia Europeană a lansat „Open Research Europe”, o platformă pentru publicarea lucrărilor științi...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3623, O: 160]