Stire 12 noiembrie 2021 UEFISCDI OpenAIRE Noad

Interviu - Addressing Open Science challenges in Romania

Echipa OpenAIRE a avut plăcerea de a vorbi cu Alina Irimia, coordonator proiecte Open Science la Open Science Knowledge Hub Romania (OSKH) - UEFISCDI. În cadrul interviului ”Addressing Open Science challenges in Romania” Alina, a vorbit despre prioritatea de a conecta și implica comunitatea românească în dinamica Științei Deschise printr-o platformă națională dedicată ce este acum în curs de dezvoltare.

Prin Open Science Knowledge Hub Romania (OSKH), UEFISCDI este conectată la inițiativele majore dedicate dezvoltării și implementării Strategiei Europene pentru Știință Deschisă și a Cloud-ului European pentru Știință Deschisă (EOSC): fiind OpenAIRE NOAD, membru în Asociația EOSC, partener în proiectul NI4OS-Europe și RDA Node România. În sprijinul elaborării politicilor pentru Știință Deschisă, OSKH-UEFISCDI colaborează cu Science EuropeCoNOSC și Catedra UNESCO pentru Politici de Știință și Inovare – SNSPA.

„Știința deschisă poate deveni realitate doar printr-o schimbare culturală ce necesită eforturile de a defini și îndeplini o viziune comună, printr-un dialog comun” a declarat Alina Irimia, coordinator OSKH.

Interviul integral poate fi accesat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
09 Aug 2022

OpenAIRE AMKE și FAIRsharing

Colaborarea dintre OpenAIRE AMKE și FAIRsharing are ca obiectiv asigurarea că informațiile interconectate a celor două entități vor oferi mai multe cunoștințe cercetătorilor d...

25 Jul 2022

Catalog de Servicii OpenAIRE

OpenAIRE anunță lansarea noului Catalog de Servicii OpenAIRE care reprezintă o modalitate intuitivă și eficientă de a găsi informațiile. În plus, materialele noi completează e...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.5518, O: 160]