Stire 12 noiembrie 2021 UEFISCDI OpenAIRE Noad

Interviu - Addressing Open Science challenges in Romania

Echipa OpenAIRE a avut plăcerea de a vorbi cu Alina Irimia, coordonator proiecte Open Science la Open Science Knowledge Hub Romania (OSKH) - UEFISCDI. În cadrul interviului ”Addressing Open Science challenges in Romania” Alina, a vorbit despre prioritatea de a conecta și implica comunitatea românească în dinamica Științei Deschise printr-o platformă națională dedicată ce este acum în curs de dezvoltare.

Prin Open Science Knowledge Hub Romania (OSKH), UEFISCDI este conectată la inițiativele majore dedicate dezvoltării și implementării Strategiei Europene pentru Știință Deschisă și a Cloud-ului European pentru Știință Deschisă (EOSC): fiind OpenAIRE NOAD, membru în Asociația EOSC, partener în proiectul NI4OS-Europe și RDA Node România. În sprijinul elaborării politicilor pentru Știință Deschisă, OSKH-UEFISCDI colaborează cu Science EuropeCoNOSC și Catedra UNESCO pentru Politici de Știință și Inovare – SNSPA.

„Știința deschisă poate deveni realitate doar printr-o schimbare culturală ce necesită eforturile de a defini și îndeplini o viziune comună, printr-un dialog comun” a declarat Alina Irimia, coordinator OSKH.

Interviul integral poate fi accesat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
18 Oct 2021

OpenAIRE Research Graph

Asocierea rezultatelor cercetării de subvenții este o condiție esențială pentru o monitorizare și o evaluare eficace a programelor de finanțare. Pentru programele de finanțare a...

01 Oct 2021

OpenAIRE Webinar: OpenAPC - Making costs of open access publishing transparent in the EOSC

Comunitatea OpenAIRE Nexus vă invită să participați la următorul webinar din 6 octombrie, la ora 11:00 CEST, dedicat&n...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6196, O: 160]