Stire 20 iunie 2022 National Policy Cyprus 2022

Politica Națională pentru Știintă Deschisă - Cipru

Consiliul de Miniștri ai Republicii Cipru au aprobat în data de 27 mai 2022 noua “National Policy of the Republic of Cyprus for Open Science Practices”. Proiectul a fost coordonat de către Ministrul Adjunct al Cercetării, Inovării și Politicii Digitale, care a lucrat îndeaproape cu ”National Open Science Committee (NOSCI). Colaborarea a condus la elaborarea unui proiect și a unei viziuni comune despre Știința Deschisă care a fost pus la dispoziție părților interesate pentru consultare publică.

Documentul aprobat abordează aspecte importante ale Științei Deschise și este de așteptat să plaseze Cipru pe harta europeană a actorilor din domeniul Științei Deschise.

Noua politică pentru Știinșa Deschisă se concentrează pe accesul liber la publicațiile științifice, datele de cercetare deschise/FAIR sub principiul „cât mai deschis posibil, cât de închis este necesar”, utilizarea infrastructurilor, instrumentelor și serviciilor în termeni de acces liber și încurajarea comunității academice și de cercetare să adopte practici asociate științei deschise.

Documentul integral poate fi accesat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
07 Sep 2022

Simpozionul EOSC 2022

Simpozionul EOSC este principalul eveniment anual EOSC și anul acesta va avea loc la Praga, Republica Cehă, în perioada

24 Aug 2022

NI4OS-Europe EOSC Regional Event

NI4OS-Europe organizează unul dintre cele mai mari evenimente din cadrul proiectului, Evenimentul Regional EOSC. În capitala Ungariei, Universitatea de Tehnologie și Economie din...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6293, O: 161]