Stire 6 februarie 2023 raport SPARC Europe

Raportul anual SPARC Europe 2022

SPARC Europe a publicat Raportul Anual 2022, acesta cuprinde informații despre:

• SPARC Europe în rolul de facilitator pentru a sprijini ”Council for National Open Science Coordination” în 2022, gestionând o serie de conversații cu factori de decizie în materie de OS din întreaga Europă.
• Lansarea proiectului DIAMAS - "Developing Institutional Open Access Publishing Models to Advance Scholarly Communication".
• Project Retain, în cadrul căruia SPARC Europe a mapat informații despre politicile de păstrare a drepturilor de autor și de acordare a licențelor deschise ale instituțiilor de învățământ superior, ale finanțatorilor și ale editorilor.
• Rețeaua Open Access Books Network (OABN).
• Rețeaua europeană a bibliotecarilor pentru educație deschisă (ENOEL) a continuat să crească, să se consolideze, să susțină și să dezvolte educația deschisă (OE) pe întregul continent.
• SCOSS - împreună cu peste 300 de biblioteci din întreaga lume - a contribuit până în prezent la strângerea a 4,85 milioane de euro pentru a susține infrastructura pentru știința deschisă.

Raportul integral poate fi descărcat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
27 Mar 2023

CHAPTER XL: Of Focus On Open Science Barcelona

în data de 27 martie va avea loc evenimentul ”CHAPTER XL: Of Focus On Open Science Barcelona”, obiectul discuțiilor va fi rolul organizațiilor de cercetare în ...

24 Mar 2023

Webinar Diamond Open Access

În 2023, inițiatorii 'Planului de acțiune pentru Diamond Open Access - DOA' invităm comunitatea interesată să facă pași decisivi către un ecosistem de comunicare academică Diam...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.5274, O: 133]