Stire 24 Aprilie UNESCO Open Science

Recomandării UNESCO privind Open Science

Sunteți om de știință, editor, elaborator de politici științifice sau cineva cu experiență și interes în știința deschisă? Contribuția dumneavoastra este importantă:La cea de-a 40-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO, 193 de state membre au solicitat dezvoltarea un instrument internațional de stabilire a standardelor privind științele deschise, sub forma unei recomandări UNESCO privind știința deschisă, care va fi adoptată de statele membre în 2021. 

Așteptarea privind recomandarea UNESCO este ca aceasta să definească valori și principii comune pentru știința deschisă și să indice măsuri concrete privind accesul liber și datele deschise, cu propuneri de acțiune pentru apropierea cetățenilor de știință și angajamente pentru o mai bună distribuție și producție a științei în lume.

Vă invităm să participați la sondajul online conceput pentru a colecta contribuții în vedrea elaborării Recomandării UNESCO privind știința deschisă. Termenul limită pentru depunerea contribuțiilor este 15 iunie 2020.

Mai multe informații aici
Mai multe detalii
Știri asociate:
06 Jan 2021

Workshop-uri #Research Libraries, Researchers & the EOSC - Ianuarie 2021

Scientific Knowledge Services - SKS în parteneriat cu 

16 Dec 2020

ERAC - "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic"

Pe fondul actualei crize generate de răspândirea virusului COVID-19, Grupul de lucru ERAC pentru științe deschise și inovare (ERAC SWG ...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3479, O: 466]