Stire 11 noiembrie 2021 EOSC report

Structuri Naționale pentru EOSC

Parteneriatul ”European Open Science Cloud – EOSC” va reuni inițiative instituționale, naționale și europene și va angaja toate părțile interesate pentru a proiecta și implementa în comun ”European Research Data Commons.”

Parteneriatul va urmări angajamentul cu statele membre și țările asociate la două niveluri: i) prin intermediul unui „Steering Board” extern Asociației EOSC; ii) și prin intermediul organizațiilor naționale mandatate membre ale Asociației EOSC.

Pe lângă aceste mecanisme oficiale de implicare, în ultimul an au apărut o serie de structuri naționale EOSC cu scopul de a sprijini țările în organizarea activităților de coordonare și implicare a EOSC la nivel local. Structurile naționale ale EOSC nu corespund neapărat organizațiilor mandatate. În unele țări, acestea reprezintă primul pas către numirea unei organizații mandatate, dar în multe cazuri, ele sunt structuri complementare esențiale pentru a aduce EOSC mai aproape de comunitatea națională de cercetare și pentru a stimula participarea activă a cercetătorilor ca furnizori și utilizatori ai conținutului digital FAIR.

Astfel, CSC – IT Center for Science în contextul proiectului EOSCsecretariat.eu a analizat structurile naționale EOSC din 24 de state membre ale UE, 11 țări asociate și Elveția.

Documentul poate fi accesat aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
20 Jan 2022

Apeluri deschise RDA - EOSC

Pe parcursul proiectului EOSC Future, ”Research Data Alliance” - RDA lansează o serie de apeluri pentru a permite dezvoltarea, integrarea și preluarea serviciilor ”European Open ...

17 Jan 2022

Workshop - Designing EOSC training programmes for institutions

Alăturați-vă unui atelier de brainstorming EOSC Future privind proiectarea unui program practic de formare EOSC pentru instituții. Acesta va avea l...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6178, O: 160]