Stire 5 Ianuarie 2021 Workshopuri Research Libraries  Researcher

Workshop-uri #Research Libraries, Researchers & the EOSC - Ianuarie 2021

Scientific Knowledge Services - SKS în parteneriat cu Asociația Europeană a Bibliotecilor de Cercetare - LIBER va organzia în luna Ianuarie 2021 o succesiune de workshop-uri în scopul elaborării de rapoarte care vor furniza informații despre ce ar putea oferi bibliotecile de cercetare și care sunt așteptările acestora de la Cloud-ul European pentru Știință Deschisă - EOSC.

Bibliotecile de cercetare împărtășesc viziunea existentă la nivel european cu privire la îmbunătățirea accesului la rezultatele cercetării prin știința deschisă. Acestea joacă un rol cheie în conectarea utilizatorilor finali / cercetătorilor la ecosistemul științei deschise și EOSC. De asemenea, bibliotecile de cercetare dezvoltă și administrează servicii pe care se bazează utilizatorii și care trebuie integrate în EOSC. Prin urmare, bibliotecile pot contribui la dezvoltarea cerințelor pentru includerea serviciilor și datelor în EOSC.

Cele 5 workshop-uri vor avea forma unor ateliere participative, cu doar 2-3 prezentări scurte și timp generos pentru sesiuni de discuții creative ce se vor concentra pe următoarele aspecte:

a) Care este valoarea/utilitatea EOSC pentru cercetători și bibliotecile de cercetare, plecând de la obiectivele propuse / activitatea EOSC?
b) Care este contribuția pe care o pot aduce stakeholderii EOSC?
c) Cum se pot implica activ stakeholderii în activitățile EOSC și de ce au nevoie pentru a a face asta?
d) Ce mecanism de feedback ar putea fi construit pentru o informare continuă, în încercarea EOSC de a rămâne o infrastructură agilă?

Vă invităm astfel să vă faceti auzită vocea și să contribuiți la construirea EOSC! 

Informații suplimentare despre evenimente, formularele de înregistrare precum și agendele acestora pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
16 Dec 2020

ERAC - "Opinion on Open Science and Open Innovation in times of pandemic"

Pe fondul actualei crize generate de răspândirea virusului COVID-19, Grupul de lucru ERAC pentru științe deschise și inovare (ERAC SWG ...

04 Dec 2020

Comisia Europeană - noi măsuri pentru data sharing

Pentru a exploata mai bine potențialul creșterii volumului de date într-un cadru european de încredere, Comisia Europeană a propus noi reguli privind guvern...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3742, O: 466]